Στο ΚΥ Καλυβίων ο πρ. Υπουργός Ανδρ. Ξανθός με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο περιοδείας σε δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Αν.Αττικής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΥΒΙΩΝ – / Περιοδεία σε δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής

Περιοδεία στις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας των περιοχών της Ανατολικής Αττικής Κορωπίου, Βάρης, Καλυβίων, Λαυρίου, καθώς και την δομή της ΑΕΜΥ στην Κερατέα, πραγματοποίησε την Τετάρτη 16 Μαρτίου ο Τομεάρχης Υγείας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ και πρώην Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσο Αθανασίου, τον πρώην αναπληρωτή γεν. γραμματέα του υπουργείου Υγείας και υπεύθυνο για Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας Σταμάτη Βαρδαρό, την πρώην υποδιοικήτρια της 1ης ΥΠΕ Χρυσάνθη Κισκήρα, τη γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Ζανέτ Τσίπρα, τον Δήμαρχο Σαρωνικού Πέτρο Φιλίππου καθώς και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Ανατ. Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων το κλιμάκιο υποδέχτηκαν τα μέλη των Οργανώσεων Σαρωνικού και Καλυβίων, ο διευθυντής του Κ.Υ. και υγειονομικοί.
Ενημερώθηκαν από το διευθυντή του Κ.Υ. Καλυβίων και το υγειονομικό προσωπικό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και που συνοψίζονται στα εξής: στην καθυστέρηση αποζημίωσης των εφημεριών του προσωπικού επί τετράμηνο, στην υποστελέχωση ιατρικών ειδικοτήτων, όπως παθολόγων, παιδιάτρου, και οφθαλμιάτρου και στις ελλείψεις εξοπλισμού.

Το Κ.Υ. Καλυβίων λειτουργεί σε εικοσιτετράωρη βάση. Στα δύο χρόνια της πανδημίας λειτουργεί ως Κέντρο Αναφοράς Covid-19 και ως εμβολιαστικό κέντρο. Το υγειονομικό προσωπικό καταβάλλει καθημερινά, τεράστια προσπάθεια να ανταποκριθεί και να σταθεί δίπλα στις ανάγκες των πολιτών.
Η συνάντηση εκτυλίχθηκε σε πολύ καλό κλίμα κι αποδείχθηκε αναγκαία και εποικοδομητική, δίνοντας την δυνατότητα στον τομεάρχη υγείας Ανδρέα Ξανθό να ενημερωθεί και να εκθέσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Για άλλη μια φορά και εν καιρώ πανδημίας αναδείχθηκε η ανάγκη αναβάθμισης των υγειονομικών δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Χρειαζόμαστε ισχυρά, οργανωμένα και άρτια εξοπλισμένα Κέντρα Υγείας που είναι η μόνη ασπίδα για την εξυπηρέτηση των πολιτών και την αποφυγή συνωστισμού στα νοσοκομεία.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δυστυχώς, αποδομεί καθημερινά τους Δημόσιους Φορείς Υγείας, έχοντας μοναδικό στόχο την ιδιωτικοποίησή τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους και στη κοινωνία. Αγωνίζεται καθημερινά μαζί τους για αναβαθμισμένη ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, με μόνιμο υγειονομικό προσωπικό και Κέντρα Υγείας πλήρως στελεχωμένα με τις ειδικότητες που απαιτούνται.

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΥΒΙΩΝ

Categories