Ευάγγελος Ζεκάκος: Καταθέσαμε μήνυση για το έλλειμα των 26.000 στην ΑΔΜΚΕΣ. “Παγώνει” η αναβίωση λόγω νέων προστίμων- . Το video της συνέντευξης στον “ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΝΕΜΟ”

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το έλειμα των 26000 ευρω της ΑΔΜΚΕΣ – Παγώνει μέχρι νεωτέρας η αναβίωση της ΑΔΜΚΕΣ λόγω καινούργιων προστίμων ύψους 360.000 ευρ. Με τους εκκαθαριστές συνεχίζεται η λειτουργία της – Οι εκμεταλλευτές των Καντινών στην παραλία Αλυκών δεν αποδέχτηκαν το επιπλέον τέλος κατάληψης που επέβαλε ο Δήμος Σαρωνικού και προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη με την υποστήριξη της ΕΤΑΔ- Κλειστά τα χαρτιά Ζεκάκου για την συμμετοχή του στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Ο Αντιδήμαρχος Σαρωνικού Ευάγγελος Ζεκάκος ήταν καλεσμένος του Μέμου Ξυγκάκη στην ζωντανή εκπομπή ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ την Τρίτη 12 Απριλίου στις 7.15 μμ, ενημερώνοντας για όλα τα θέματα σχετικά με την την πορεία της ΑΔΜΚΕΣ, τις παραλίες και τις καντίνες ενόψει της νέας θερινής περιόδου.

Ο Ευάγγελος Ζεκάκος έκανε μία αναδρομή στο ιστορικό της Εταιρείας ,όταν εκείνος μαζί με δύο ακόμα διαχειριστές (Γκίνης και Πατσιαούρας), τον Ιούνιο του 2020 ανέλαβαν την διαχείριση της πτωχευμένης εταιρείας διότι είχε χάσει το κεφάλαιο της καθώς αυτά που χρωστούσε ήταν περισσότερα από αυτά που της χρωστούσαν και δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει τη λειτουργία της. Η πρώτη σκέψη να πτωχεύσουν την Εταιρεία δεν μπορούσε να υλοποιηθεί γιατί ο Δήμος θα έχανε 350.000 από μισθώματα τα οποία όφειλαν στο Δήμο ενώ από την άλλη μεριά θα έπρεπε να πληρωθούν όλα τα βάρη της Εταιρείας.
Όπως είπε ο Β Ζεκάκος, βρέθηκαν τεράστιες οφειλές και επιπλέον αγωγές ύψους 1,800,000 ευρ που είχαν κάνει όλοι οι μισθωτές των καντινών εκτός από τρεις.

Μέσα σε ένα μήνα υπήρχε υποχρέωση να συνταχτείν ισολογισμός έναρξης και όταν έγινε αυτό διαπιστώθηκε ένας λογαριασμός 31000 ευρ. Σημειώνεται ότι κανονικά η μονομετοχική δεν έχει ταμείο,παρά μόνο τα χρήματα που είναι κατατεθειμένα στην τράπεζα. Ανατρέχοντας στα παλαιότερα χρόνια για να διαπιστωθεί τι σχόλια είχε κάνει ο ορκωτός ελεγκτής, ανακάλυψα ότι αυτός δεν υπήρχε και η διοίκηση Σωφρόνη τον είχε σταματήσει το 2014 πού ήταν η τελευταία χρόνια της δικής μου θητείας.

Αυτές οι 31000 ήταν και στον ισολογισμό της 31/12/19, στο 2018 ήταν 80.000 αντί για 30, στο 2017 ήταν 120.000 και το 2016 ήταν 700 ευρώ ενώ στο 2015 δεν υπήρχε, όπως δεν έπρεπε να υπάρχει. Έτσι αναγκαστήκαμε να προσλάβουμε ορκωτό λογιστή στον οποίο δώσαμε εντολή να κάνει ελέγχους από εκεί που είδαμε τα μεγάλα υπόλοιπα δηλαδή 17-18-19
Μετά από μερικούς μήνες δουλειάς μας έφεραν ένα ποσό με ένα πραγματικό έλλειμμα γύρω στις 26000. Επειδή εμείς ακολουθούμε το δημόσιο Λογιστικό είμαστε υποχρεωμένοι εντός τριών μηνών να καταθέσουμε μήνυση κατά των εκπροσώπων της Εταιρείας. Εδώ πρέπει να σας πω ότι αν τα λεφτά είχαν μπει στο ταμείο είχαμε αποφασίσει να μην κάνουμε καμία μήνυση, Στο τρίμηνο λοιπόν κάναμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου και ας βρει ο εισαγγελέας ποιος ειναι ο υπεύθυνος

Επίσης σημειώνω , είπε ο Β Ζεκάκος, ότι παράλληλα διενεργείται προανάκριση που έχει προκύψει από το πόρισμα των ελεγκτών που είχαν έρθει το 2017, δεν τους φωνάξαμε εμείς, είχε έρθει η ενιαία αρχή διαφάνειας και έκανε έλεγχο του 2017 ο οποίος κράτησε μέχρι και το 2019 και στο τέλος στείλαμε και στοιχεία του 20 που μας ζήτησαν. Το πόρισμα εστάλη στον εισαγγελέα ο όποιος διέταξει προανάκριση και όρισε δύο υπαλλήλους από την ενιαία αρχή διαφάνειας να κάνουν προανάκριση με συγκεκριμένα ερωτήματα όπως π.χ. γιατί είχαν μειωθεί τα μισθώματα και κάποια συναφή ζητήματα που έχουν να κάνουν περισσότερο με τις Αλυκές.

Επίσης μας ζητήθηκε να αιτιολογήσουμε για ποιο λόγο δεν είχαμε αποδώσει στην Κτηματική Υπηρεσία το 20% των μισθωμάτων (που υπολογίζονται σε 72000 ευρ) που έπαιρνε η εταιρεία για τα έτη 15 μέχρι το 18 γιατί μετά, τις καντίνες των Αλυκών τις μίσθωσε η ΕΤΑΔ

Εχουν έρθει προστιμα 471000 στην Μονομετοχική και στον Δήμο μαζί και επιπλέον στη μονομετοχικη άλλες 186.000. Δηλαδή αυτή τη στιγμή τα πρόστιμα που έχουμε από τις Αλυκές είναι 657.000

Με την εκκαθάριση που κάναμε, εισπράξαμε αυτά που έπρεπε, πληρώσαμε τα χρέη μας,ό,τι δεν μπορούσαμε να εισπράξουμε το διεκδικήσαμε δικαστικά για να μην γίνει παραγραφή και πάρουμε την ευθύνη (Αποτίμηση του σήματος (115.000) της καντίνας ΚΙΟΣΚΙ βελτίωσε την καθαρή θέση της Εταιρείας και σε αυτό βοήθησαν οι δύο κερδοφόρες χρήσεις του ΚΙΟΣΚΙ για τις χρονιές 20 και 21 (έως το 17ο min)

Δύο ημέρες μετά το Δημοτικό Συμβούλιο που αναγγείλαμε την αναβίωση της ΑΔΜΚΕΣ και τοποθετήθηκε ΔΣ, παραλάβαμε δύο πρόστιμα 360.000 ευρ συνολικά για τις καντίνες στο Μαυρο Λιθάρι (200.000 και 160.000 αντίστοιχα) για τα έτη 2015-2019. Με την αλλαγή των δεδομένων παγώσαμε την αναβίωση και  κάναμε προσφυγή στα δυο πρόστιμα. Από την έκβαση της προσφυγής που εκδικάζεται τον Μαιο, εξαρτώνται πολλά και έχουμε ελπίδες να μειωθούν. Τον ίδιο μήνα όμως εκδικάζεται και άλλη υπόθεση στο ΣτΕ

Γιατι δεν ενεργοποιήθηκε η απόφαση του ΣτΕ.του 2020 που έλεγε ότι ο Δήμος πρέπει να εχει τη διαχείριση της παραλίας Αλυκών και του Πεύκου (29ο min)
Γιατι το 2017,ενώ θα μπορούσε να το κάνει, η Δημοτική Αρχή Σωφρόνη δεν έκανε ο Δήμος διαγωνισμό για τις καντίνες των Αλυκών μέχρι τον Μάρτιο, προτίμησε να δώσει τις καντίνες απευθείας στους ίδιους και έρχεται η Κτηματική τον Οκτώβριο του 17 και κάνει διαγωνισμό ο οποίος κηρύσσεται άγονος και το 18 δεν κάνει καινούργιο διαγωνισμό παρά κάνει συνέχεια του 17 και έτσι η απόφαση δεν μπόρεσε να υλοποιηθεί του ΣτΕ γιατί προέβλεπε ότι όσες μισθώσεις υφίστανται το 18 θα συνεχίσουν να υφίστανται μέχρι τη λήξη τους. Δηλαδή θα περιμένουμε να λήξουν τα 5 χρόνια (γιατί ήταν 3 χρόνια +2 παράταση ) για να μπορέσουμε να μπούμε στις Αλυκές
Επίσης τον Νοε 21 η ΕΤΑΔ  μετέγγραψε στο Υποθηκοφυλακείο τις Αλυκές από τον δρόμο και κάτω. Η μεταγγραφή δεν είναι νόμιμη και την προσβάλλουμε και αυτή και συνεπώς τον ΜΆΙΟ εκδικάζονται και οι 2 υποθέσεις, δηλαδή και ο διαγωνισμός που κάναμε στις Αλυκές και μας ακυρώθηκε και η παράνομη μετεγγραφή της ΕΤΑΔ

ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ ΤΑ νέα ΠΡΟΣΤΙΜΑ (17ο min). Οι καντίνες είχαν δοθεί το 2010 η 11 με δημόσιο διαγωνισμό. Τότε η διαχείριση των αιγιαλών ανήκε στον Δήμο και δεν είχε βγει η ΚΥΑ του 2014 που έλεγε ότι ναι μεν η διαχείριση στους Δήμους αλλά μέσω έγκρισης της Κτηματικής Υπηρεσίας.Γιαυτό τα πρόστιμα μπήκαν από το 2015 γιατι αντι να γίνουν νέες συμβάσεις με τοπογραφικά που να δείχνουν ότι οι ομπρέλες είναι έξω από τον αιγιαλό, ανανέωναν τις συμβάσεις του 2011.

Σχετικά με το ζήτημα του κου Αδάμη που ζήτησε την αναβολή της συζήτησης του συμβουλίου της 9ης Φεβρ (35ο min)

Για τις δηλώσεις του Δημάρχου στην δική του συνέντευξη που ανέφερε πως ο Δήμος έχει πρόβλημα στην είσπραξη χρημάτων λόγω δέσμευσης του ΑΦΜ του Δήμου.( Ο Δήμαρχος εννοούσε κάτι άλλο και επεξηγεί ο κος Ζεκάκος) (40ο min). Η Εφορία Ανωνύμων Εταιρειών (Καλλιθέα) στην οποία ανήκει η Μονομετοχική, λόγω της ύπαρξης των χρεών έστω και αν έχουν διακανονιστεί, έχει αποστείλει «σήμα» στην Εφορία της Παλλήνης όπου ανήκει ο Δήμος και σε κάθε επιχορήγηση που πρόκειται να εισπράξει ο Δήμος, παρακρατάει ένα ποσοστό όπως προβλέπει ο Νόμος, με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσχέρεια στις οικονομικές υποχρεώσεις του Δήμου.

Για τις πηγές εισπράξεων της ΑΔΜΚΕΣ από τις Καντίνες, οι ενέργειες για την νέα θερινή περίοδο, η διευθέτηση που επιχειρείται με μία από τις δύο Καντίνες στο θυμάρι και η δυνατότητα επέκτασης σε άλλες δραστηριότητες της ΑΔΜΚΕΣ. (43 min)

Για τις τιμές των ομπρελοκαθισμάτων στις παραλίες του Δήμου και απάντηση σε σχόλιο της κας Ζαχαρώς Φρατζέσκου η οποία στην συνάντηση με την ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ έθιξε το ζήτημα ελεύθερης πρόσβασης σε παραλίες της Παλαιάς Φώκαιας.(51 min). 

Οι εκμεταλλευτές των Καντινών στην παραλία Αλυκών δεν αποδέχτηκαν το επιπλέον τέλος κατάληψης που επέβαλε ο Δήμος Σαρωνικού και προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη. (58 min). – Δεν είναι αληθές ότι η ΕΤΑΔ οφείλει να αποδίδει ποσοστό των μισθωμάτων των Αλυκών, στον Δήμο Σαρωνικού. Αντίθετα, θα υπάρξει νομική διεκδίκηση από πλευράς Δήμου για απόδοση χρημάτων ως ανταπόδοση των υπηρεσιών καθαριότητας στη παραλία Αλυκών.

Για την Καντίνα στο ΠΕΥΚΟ (1:04 hr). Οι εξελίξεις που υπάρχουν . Επίσης η ΕΤΑΔ δεν έχει δικαίωμα πια να νοικιάσει τον ΚΟΥΡΟ λόγω της απόφασης του ΣτΕ.

Το όραμα για τις Παραλίες: (1:08 hr). Να αφήσω μία νομιμότητα και μία Μονομετοχική να λειτουργεί ως εργαλείο για τον Δήμο, να έχει έσοδα δικά της και να αναλαμβάνει η ίδια εργολαβίες, να βοηθάει τον Δήμο καινα μην πληρώνει φόρο για κέρδη και όλα τα έσοδά της να διατίθενται προς τους πολίτες γιατί είναι δικά τους χρήματα.

Σε ότι αφορά ενδεχόμενη συμμετοχή στις επόμενες δημοτικές εκλογές ο Βαγγέλης Ζεκάκος δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του και συνεπώς διαψεύδονται οι φήμες ότι δεν θα είναι πάλι υποψήφιος. Το ζήτημα είναι , με ποιόν…..

Επίλογος (1:10 hr) με οικονομικά και οφειλές από ύδρευση…

Categories