Απίστευτο: Ο βουλευτής ΝΔ Γιώργος Καρασμάνης παρενέβη στη Βουλή ενώ οδηγούσε στην Εθνική οδό -ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

Ο βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Καρασμάνης, παραδέχτηκε ότι παρακολουθούσε τη συνεδρίαση της Βουλής από το κινητό του ενώ οδηγούσε.

Εμβρόντητοι έμειναν βουλευτές που συμμετείχαν στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής όταν άκουσαν συνάδελφό τους να παραδέχεται ότι παρακολουθούσε τη συνεδρίαση ενώ… οδηγούσε στην Εθνική οδό.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Καρασμάνης, παρενέβη ζωντανά στη συνεδρίαση, ενώ οδηγούσε στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

“Οδηγώ και παρακολουθώ τη συνεδρίαση αδιαλλείπτως. Μάλιστα στο ένα χέρι έχω το κινητό και στο άλλο το τιμόνι”, ακούστηκε να λέει.

Αφορμή στάθηκε αναφορά-διαμαρτυρία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφωνα Αλεξιάδη, λίγο νωρίτερα, ότι απουσίαζαν πολλοί βουλευτές της ΝΔ από τη συνεδρίαση.

Αφήνοντας τους παριστάμενους με το στόμα ανοιχτό, ο Γιώργος Καρασμάνης, είπε προς τους συναδέλφους τους: “Δεν δέχομαι αυτό που λέει ο κ. Αλεξιάδης. Είναι ευγενής, δεν μπορεί να λέει ότι δεν είναι βουλευτές εκεί. Εγώ οδηγώ και παρακολουθώ τη συνεδρίαση αδιαλλείπτως. Μάλιστα στο ένα χέρι έχω το κινητό και στο άλλο το τιμόνι”.

Ποιος είναι ο Γιώργος Καρασμάνης
Ο Γιώργος Καρασμάνης εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τη ΝΔ το 1996 και έχει επανεκλεγεί το 2000, το 2004, το 2007, το 2009, το 2012, τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015 και το 2019.

Στη δικομματικής στήριξης (ΝΔ- ΠΑΣΟΚ) κυβέρνηση Σαμαρά, διετέλεσε Υπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων (10 Ιουνίου 2014 – 27 Ιανουαρίου 2015).

Είναι στέλεχος της ΝΔ από το 1974 και υπήρξε υπεύθυνος της Διοικούσας Επιτροπής της Γραμματείας Αγροτικού ( 1985-1989), υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο επικρατείας το 1985 και μετείχε στη σύνταξη του αγροτικού προγράμματος του κόμματος.

Στις 4/11/2004 εξελέγη τομεάρχης της ΝΔ στον τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Κατά την περίοδο 1996-2003 ήταν αρμόδιος της ΝΔ για τις σχέσεις με την ΕΕ, την ΑΤΕ και την Παγκόσμια Οργάνωση Εμπορίου, για τους εποπτευόμενους οργανισμούς του υπουργείου Οικονομικών, καθώς και για τον οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων και τη φυτική παραγωγή, το εμπόριο, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

aftodioikisi.gr


Η απάντηση του βουλευτή

Σε απάντηση δημοσιεύματός σας για δήθεν ¨ομιλία μου στη Βουλή από κινητό και ενώ οδηγούσα στην εθνική οδό¨ και για την αποκατάσταση της αλήθειας, σας αποστέλλω τα επίσημα πρακτικά από τη σημερινή (12/4) συνεδρίαση της Ολομέλειας, από τα οποία αποδεικνύεται ότι τα πραγματικά γεγονότα διαστρεβλώθηκαν.

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ
ΙΗ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΣΥΝΟΔΟΣ Γ΄
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΗ΄
Τρίτη 12 Απριλίου 2022

Αθήνα, σήμερα στις 12 Απριλίου 2022, ……….
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Τι να πω τώρα εγώ στον κ. συνάδελφο, που δεν συνηθίζω να απαντώ στα τόσα χρόνια που είμαι στο Κοινοβούλιο; Αυτά τα θέματα είναι θέματα γενικής πολιτικής και θα έπρεπε να καταθέσει επίκαιρες ερωτήσεις στους αρμόδιους Υπουργούς ή μια επίκαιρη επερώτηση του κόμματος του. Και σταματώ εδώ.
Κύριε Πρόεδρε, ζητώ λίγο την ανοχή σας, γιατί πριν μπω στο νομοσχέδιο, χρωστώ μια απάντηση σε αυτά που έχουν ειπωθεί και γραφτεί για την επικοινωνία μου με την Επιτροπή Οικονομικών που συνεδρίαζε χθες για το νομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα στην Ολομέλεια.
Ακούγοντας τον κ. Αλεξιάδη να λέει ότι οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι στην Αίθουσα και ότι όσοι παρακολουθούν μέσω τηλεδιάσκεψης Webex έχουν κλειστές τις οθόνες, με δυο λόγια ότι δεν παρακολουθούν την Επιτροπή και ότι είναι αδιάφοροι για το νομοσχέδιο, προσωπικά δεν μπόρεσα να το ανεχθώ.
Στάθμευσα σε πάρκινγκ της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθηνών και ζήτησα τον λόγο από τον Πρόεδρο, αλλά η σύνδεση ήταν προβληματική και δεν άκουσα ότι θα μου δώσει αργότερα τον λόγο. Υπέθεσα ότι δεν θα μπορέσω να μιλήσω, γιατί ήταν προβληματική η σύνδεση από δικής μου πλευράς και συνέχισα προς την Αθήνα. Κάποια στιγμή οδηγώντας, ακούω ότι ο Πρόεδρος μου δίνει τον λόγο. Αμέσως, όμως -όπως είναι καταγεγραμμένο στα Πρακτικά- είπα: «Κύριε Πρόεδρε, είμαι στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών», αλλά, όπως απεδείχθη εκ των υστέρων, δεν υπήρχε η εικόνα μου στην οθόνη, παρά μόνο ήχος κι αυτός διακεκομμένος.
Είπα, λοιπόν –κι αυτό είναι, επίσης, στα Πρακτικά- ότι ακούω τη συνεδρίαση της Επιτροπής από την αρχή αδιαλείπτως και μάλιστα από το κινητό μου, το οποίο έχω τοποθετημένο πάνω στην κονσόλα του αυτοκινήτου και οδηγώ με τα δύο χέρια. Οδηγώ με τα δύο χέρια! Είπα στον Πρόεδρο ότι «τώρα αναγκάζομαι να μιλήσω με το ένα χέρι στο τιμόνι και το άλλο στο κινητό» και μάλιστα, κοντά στην Κατερίνη, όπου γίνονταν έργα και η ταχύτητα ήταν εξαιρετικά χαμηλή και η πορεία των οχημάτων γινόταν σε ρυθμούς σημειωτόν. Υπήρχαν μπάρες και ήταν αδύνατον να σταθμεύσω.
Απάντησα, λοιπόν, στον κ. Αλεξιάδη ότι από τους Βουλευτές μας της Επιτροπής, ορισμένοι στην Ολομέλεια και άλλοι στα γραφεία και παρακολουθούν τη συνεδρίαση και ότι η τοποθέτησή του ήταν άτοπη και πως δεν το περίμενα από έναν σοβαρό και ευγενή συνάδελφο.
Μίλησα για πολύ λίγο και είπα: «Κλείνω, γιατί ο Βουλευτής πρέπει να τηρεί τους νόμους του κράτους και να δίνει το καλό παράδειγμα, δηλαδή να σέβεται τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας».
Δυστυχώς, κάποιος δημοσιογράφος απομόνωσε τα λεγόμενά μου, γράφοντας ότι ο Καρασμάνης έκανε ομιλία στη Βουλή με το ένα χέρι στο τιμόνι και με το άλλο στο κινητό, αποσιωπώντας όσα είχαν λεχθεί προηγουμένως και με προφανή σκοπό να δημιουργήσει πρόβλημα σε βάρος μου. Αυτό το αναπαρήγαγαν κι άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, στα είκοσι έξι χρόνια της αδιάλειπτης παρουσίας μου στη Βουλή δεν έχω δώσει το παραμικρό δικαίωμα και ως Βουλευτής και ως Υπουργός και το γνωρίζουν όλες οι πτέρυγες. Αντιθέτως, είμαι ιδιαίτερα αυστηρός στην τήρηση των νόμων και των κανονισμών.
Υπενθυμίζω ότι τον Ιούνιο του 2021 ορισμένοι συνάδελφοι της Αντιπολίτευσης είχαν ζητήσει την άρση των περιοριστικών υγειονομικών μέτρων στη Βουλή. Είχα δηλώσει από αυτό το Βήμα ότι πρόκειται για μεγάλο λάθος, τη στιγμή που ισχύουν τα μέτρα για τους πολίτες και για τις παραγωγικές ομάδες και που ακόμα ο ιός είναι υπαρκτός, εμείς να εξαιρέσουμε τη Βουλή από τα μέτρα τονίζοντας, μάλιστα, ότι οι Βουλευτές πρέπει να δίνουμε πρώτοι το καλό παράδειγμα.
Καταθέτω στα Πρακτικά τη χθεσινή μου παρέμβαση, όπως και την παρέμβασή μου το 2021 για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων.
(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Γεώργιος Καρασμάνης καταθέτει για τα Πρακτικά τα προαναφερθέντα έγγραφα, τα οποία βρίσκονται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)……..

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ
π. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

2022-04-12-ΟΜΙΛΙΑ-Γ-ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ-ΣΤΗΝ-ΟΛΟΜΕΛΙΑ

ΕΣΤΑΛΗ 12/4/22 (10.56 μμ)

Categories