H Λαική Συσπείρωση Αττικής στην εκπομπή ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ σχολιάζει τον πόλεμο και το αίτημα για νοσοκομείο στα Μεσόγεια. video

Ο Κωστής Παναγιώτου, Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής και ο Δημοτικός σύμβουλος Κρωπίας Βαγγέλης Ρεμπάπης, από την ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Αττικής, ήταν καλεσμένοι στην ζωντανή εκπομπή του Μέμου Ξυγκάκη ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ  της 12ης Απριλίου.

H εκπομπή άνοιξε με αναφορά στην απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να ορίσει νομικούς  για να αντικρούσουν τα αιτήματα των οικογενειών που επλήγησαν στο Μάτι και την Μάνδρα, που αφορούν σε 25 υποθέσεις με 94 άτομα για το Μάτι και 19 υποθέσεις με 30-35 άτομα για τη Μάνδρα. Αυτές οι οικογένειες αντί να έχουν με την πλευρά τους την Περιφέρεια,  με ψήφους της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής έχουν την περιφέρεια απέναντι τους. “Είναι μία μέρα ντροπής για το περιφερειακό συμβούλιο” κατέληξε ο Κωστής Παναγιώτου.

Ο Βαγγέλης Ρεμπάπης αναφέρθηκε στον πόλεμο και είπε ότι “βρισκόμαστε κοντά στις 50 μέρες του απαράδεχτου πολέμου, είμαστε ξανά σε έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο, έναν άδικο πόλεμο που το θύμα του είναι οι λαοί και αυτό που τονίζουμε εμείς και έχει σημασία, είναι  ότι βρισκόμαστε σε μία νέα όξυνση και αύξηση στον ανταγωνισμό μεταξύ Ρωσίας και Αμερικής. Όλοι  μιλάνε για την προετοιμασία μιας γενικευμένης πολεμικής αναμέτρησης και το κρίσιμο για τη χώρα μας είναι ότι εμπλεκόμαστε ενεργά σε αυτό τον πόλεμο με τις υπογραφές και τις πλάτες  όλων των κομμάτων και των κυβερνήσεων,  αυτών των κομμάτων που την προηγούμενη Πέμπτη χειροκροτούσαν τον Ζελένσκι.
Το καθήκον του ελληνικού λαού είναι να απεμπλακούμε από τον πόλεμο, να μην έχουμε καμία συμμετοχή και  να μην δίνουμε γη και ύδωρ στους Αμερικανούς και στο ΝΑΤΟ.  Καθήκον μας  είναι να βγούμε μπροστά και να σταματήσουμε τον πόλεμο. Να μπουν μπροστά τα Σωματεία, τα κινήματα, τα συνδικάτα για να  σταματήσουν  αυτή τη βρώμικη εμπλοκή της Ελλαδας στον πόλεμο” κατέληξε ο Βαγγέλης Ρεμπάπης.

 

Σε ότι αφορά την υπόθεση “Δημιουργία Νοσοκομείου στα Μεσόγεια”, παραθέτουμε τις θέσεις που ανέπτυξε ο Κωστής Παναγιώτου:

Πάνω σε ποια βάση γίνεται η σημερινή συζήτηση:
1) Εδώ και 12 χρόνια οι δαπάνες για την Υγεία από τον κρατικό προϋπολογισμό μειώνονται. Μέσα σε συνθήκες πανδημίας με 28000 νεκρούς περίπου. Τα δύο τελευταία χρόνια έχουμε μείον 800 εκατομμύρια. Την ίδια στιγμή χρόνο η Ελλάδα δίνει 4 δις. από τον κρατικό προϋπολογισμό για στρατιωτικούς εξοπλισμούς
2) Το νέο ΕΣΥ που μετατρέπει τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις και τις υπηρεσίες Υγείας σε εμπόρευμα.
3)Όλη αυτή η υποβάθμιση έχει αντανάκλαση στη ζωή των λαϊκών στρωμάτων Από το 2010 μέχρι το 2019 το προσδόκιμο έπεσε 6 μήνες.

Τα δεδομένα της Ανατολικής Αττικής :
1)Καλύπτει το 40% του λεκανοπεδίου. 500.000 κάτοικοι με τάση να αυξηθεί. Το φανερώνουν και τα στοιχεία της πρόσφατης απογραφής. Τους καλοκαιρινούς μήνες πάνω από 1.000.000. Πάνω από 25.000.000 επισκέπτες το έτος στο Ελ.Βενιζέλος. Βιομηχανικές ζώνες πάρκα, μεγάλα εμπορικά δύο λιμάνια. Συνολικά υπάρχει μία ανάπτυξη.
2)Τα τελευταία 40 χρόνια έχουν κλείσει τέσσερα νοσοκομεία στην ευρύτερη περιοχή. Νταού Πεντέλης. Νοσοκομείο εργατών θαλάσσης. Νοσοκομείο που φτιάχτηκε από τις αποζημιώσεις των ναυτεργατών που πνίγηκαν. Υποβάθμιση Αμαλία Φλέμινγκ και Παίδων Πεντέλης.
3)Κέντρα υγείας υποστελεχωμένα και με δεδομένα του 1985.

Πρόταση του ΚΚΕ :
1)Μελέτη για τις συνολικές υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής.
2)Η ανάγκη Γενικού Δημόσιου Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική αποκλειστικά με κρατική χρηματοδότηση. Αναδεικνύεται καθημερινά από μικρά ή μεγάλα περιστατικά που χρίζουν νοσοκομειακής περίθαλψης και δεν μπορούν να ανταποκριθούν τα Κ.Υ. αναδεικνύεται από την συγκέντρωση εκατοντάδων εργασιακων χώρων, αεροδρόμιο, λιμάνια, βιομηχανικές ζώνες και εμπορικά πάρκα. Αναδείχτηκε με το πιο τραγικό τρόπο στην φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Χαρακτηριστικά τα παραδείγματα από εργατικά ατυχήματα από την πληθώρα των βιομηχανικών μονάδων της περιοχής που αναγκάζονται οι εργαζόμενοι να τρέχουν στα νοσοκομεία του κέντρου ή στο Θριάσιο με ότι σημαίνει αυτό. Επίσης μια σειρά από συνδικάτα , φορείς, με πρώτο το Εργατικό κέντρο έχουν αναδείξει εδώ και πολύ καιρό την αναγκαιότητα δημιουργίας Δημόσιου Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική. Δεν μπαίνουμε στην διαδικασία να αναδείξουμε χώρους. Υπάρχει το Ερασινειο που ρημάζει, υπάρχει το Νταού στην Ραφήνα, υπάρχουν δεκάδες χώροι και άφθονη ελεύθερη γη που θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες.
3)Πρέπει να γίνει με ταυτόχρονη αναβάθμιση του συστήματος της ΠΦΥ , των ΚΥ της περιοχής. Με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση. Μονάδα Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στο χώρο του Αεροδρομίου. Αναβάθμιση του ΚΥ Κορωπίου ώστε να μπορεί να παράσχει βοήθεια σε μικρής κλίμακας βιομηχανικά ατυχήματα κ.α.

Πρωτοβουλίες δήθεν ακομμάτιστων πολιτών :
1)Κυρίως αναπαράγουν τις κεντρικές πολιτικές κατευθύνσεις. Μιλούν για συνωστισμό νοσοκομείων στο κέντρο. Πάνε να κλείσουν νοσοκομεία, όχι να ανοίξουν. Μιλούν ακόμα και κλείσιμο η μεταφορά Νοσοκομείου του Κέντρου στην Ανατολική Αττική. Είναι επικίνδυνη η πρόταση αφού εντάσσεται στον όλο σχεδιασμό του ΝΕΟΥ ΕΣΥ που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ.
2) Ουσιαστικά δεν μιλάνε για δημόσιο νοσοκομείο, αφήνουν την πόρτα ανοικτή και για ιδιωτικό.

Categories