Η ΔΗΜ.Τ.Ο. Σαρωνικού για δηλώσεις Π. Φιλίππου.

O Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου εξελέγη με έναν ανεξάρτητο και πολυσυλλεκτικό συνδυασμό, δεσμευόμενος η διοίκησή του να υπερασπίζεται το συμφέρον του Δήμου, τον ανεξάρτητο και ακομμάτιστο χαρακτήρα της.

Λίγες ημέρες πριν, στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ -του οποίου είναι μέλος-επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση σχετικά με την πολιτική που ακολουθεί στους Ο.Τ.Α. χρησιμοποιώντας μια σκληρή κομματική ρητορική που παραβιάζει τη δέσμευση ότι θα είναι δήμαρχος όλων των πολιτών και ότι θα ασκεί τα καθήκοντά του προς όφελος του Δήμου, μακριά από κομματικές γραμμές, κομματικές αντιπαραθέσεις και κομματικές σκοπιμότητες.

Οφείλουμε να επισημάνουμε αυτήν την παραβίαση, η οποία δημιουργεί προβλήματα τόσο στο θεσμό, όσο και στην υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου. Ο κ. Φιλίππου εννοείται ότι, όπως όλοι οι πολίτες, έχει απόλυτο δικαίωμα ένταξης και υπεράσπισης ενός κόμματος, με τρόπο όμως που δε θα προσβάλλει την ιδιότητά του ως ανεξάρτητου δημάρχου και με ρητορική που δε θα υπονομεύει τα συμφέροντα του Δήμου. Εκφράσεις όπως «επιτελικό μπάχαλο» και «καταστροφική πολιτική για τους ΟΤΑ» υπηρετούν αλλότριες επιδιώξεις και όχι την κοινωνία των πολιτών από την οποία προέρχεται.
Ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτή η κυβέρνηση τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας, όσο και σε επίπεδο Υπουργείου Εσωτερικών έχει δώσει άριστα δείγματα ένταξης και χρηματοδότησης έργων που αναβαθμίζουν σημαντικά την αναπτυξιακή ταυτότητα των Δήμων και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Αυτή η σταθερή, τα τελευταία 3 χρόνια, κυβερνητική πολιτική δεν γνωρίζει αποκλεισμούς και εξαιρέσεις, όπως άλλωστε είναι σε θέση και ο κ. Φιλίππου να διαβεβαιώσει.

ΔΗΜ.ΤΟ. ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ (δελτίο τύπου 29/4/22)

 

Categories