Για την Επένδυση στο Παραλιακό Μέτωπο, ΛΑΓΟΝΗΣΙΟΥ – ΣΑΡΩΝΙΔΑΣ. (άρθρο του Γιώργου Κόλλια)

“ΈΝΑ ΝΕΟ”ΕΛΛΗΝΙΚΟ???” … ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ!!! – Για την Επένδυση στο Παραλιακό Μέτωπο, ΛΑΓΟΝΗΣΙΟΥ – ΣΑΡΩΝΙΔΑΣ . 42 Χιλ. έως 44 Χιλ.

ΧΩΡΙΣ ΔΙΣΤΑΓΜΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ , … – ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΟ ΝΑ ΘΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ : ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ???

Όπως γίνεται στο Ελληνικό?… ή, όπως έγινε στο Αεροδρόμιο?…
Μία Αγορά – “ΓΚΕΤΟ”… για όποιον μπορεί!!!. Για τον “ΚΑΛΟ τον ΚΟΣΜΟ!!!”, ντόπιο και ξένο, για να βρει διέξοδο το “ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΟ” και “ΚΡΑΤΙΚΟ/ΔΙΑΙΤΟ” Κεφάλαιο …, – οι ΜΕΓΑΛΟ / ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ (…).

Έτσι,,, Βάζουν στο χέρι τα “ΦΙΛΕΤΑ”, με τα χρήματα τού “Λαού”και την εγγύηση των υπηρεσιών του κρατικού Μηχανισμού. Το μοναδικό κριτήριο των Επενδυτών και τού “ΚΡΑΤΟΥΣ” τους, είναι το όλο και μεγαλύτερο κέρδος με τις “ΠΛΑΤΕΣ” τού Πληθυσμού. Παράσιτα θα επενδύουν , και Παράσιτα θα πλουτίζουν… – Και ότι πέφτει από το τραπέζι, “ψίχουλομαχια !!!” …
Αρκεί να μένει Ολόκληρο και Ανέπαφο το Καρβέλι ΤΟΥΣ,,, πού εμείς παράγουμε και φτιάχνουμε με την “ΤΣΑΜΠΑ” δουλειά μας, για να απολαμβάνει μία χούφτα “βρικολακων”.

Θα τρωγομαστε μεταξύ μας για το τι θα πάρει ποιος???. … Για μία ζωή με ότι περισσεύει!!!.
Με “Φιλοδωρηματα” τής ντροπής… (Κοινωνικά παντοπωλεία, Κοινωνικά φαρμακεία, Διανομή φρούτων με το τελάρο ???), …και ότι άλλο διαθέτει ο “ΜΠΑΧΤΣΕΣ !!!” .
Και όλοι μαζί να τούς ψηφίζουμε για την ανάπτυξη ΤΟΥΣ !!! , από την μία, και για την φτώχεια ΜΑΣ !!! , από την άλλη.
Ποια είναι η στάση τής Τοπικής Διοίκησης ???… Είναι υπάκουη και δηλώνει υποταγή και συμμόρφωση στα μεγάλα συμφέροντα??, ή θα διεκδικήσει λύσεις “ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ” για τα μεγάλα προβλήματα τού Πληθυσμού στον Δήμο μας??.
Θα έχουνε, ήδη, αρχίσει οι κοκορομαχιες, για το ποιος θα πρώτοπροβληθεί μέσα από αυτό το “ΈΡΓΟ!!!”.

ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ???.
Είναι απαραίτητο το όλο θέμα, με όλον τον σχεδιασμό του, να τεθεί υπόψιν και κάτω από την κατοπτευση των Αρμοδίων Υπηρεσιών του Δήμου μας και των ειδικών Επιστημόνων, (Κοινωνιολόγων Οικονομολόγων, Συγκοινωνιολογων), όπως και τού Κοινωνικού – Συλλογικού Κριτηριου… (Σύλλογοι, Ενώσεις, Σωματεία) κ. λπ.

Η βάση, πάνω στην οποία πρέπει να στηρίξουμε την Πρόοδο και την Ανάπτυξη τού Τόπου μας, είναι η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ …
… Βασική προϋπόθεση για αυτόν τον Στόχο, είναι, να έχει ο Δήμος μας την Δική του, Συνολική Μελέτη – Πρόταση. Ποιο είναι το Σχέδιο τού Δήμου μας για την Ανάπτυξη μας???.
Πόσο μπροστά βλέπει???. Έχει ΣΧΕΔΙΟ???, και ποιο είναι αυτό???. Ή προτιμά, κάθε φορά, να τρέχει τελευταίος και κατα/ ιδρωμένος πίσω από τα δημοσιεύματα πού αναφέρονται στο τι σχεδιάζει η Κεντρική Διοίκηση για τον Τόπο μας. Δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά, ούτε και η τελευταία πού μάς “ΑΓΝΟΟΥΝ”… – Έτσι,,, με απόλυτη προχειρότητα και προκλητικότητα καταφεύγει στη “ζητιανιά !!!”… Μια και θα το κάνετε το ΕΡΓΟ, θα μπορούσατε παρακαλώ να μάς βάλετε, και από, (λίγο Κέντρο Υγείας, λίγη Συγκοινωνία, λίγο από Σχολεία, λίγο ΚΕΛ, λίγη παραλία για τα μπάνια του λαού, και αν δεν σάς ενοχλεί, θα θέλαμε και λίγο Νεκροταφείο, αλλά κάπου πού να μην φαίνεται !!!)…
… Αλίμονο, πόσο μάς ταιριάζει αυτός ο τρόπος εκπροσώπησης μας???!!!…

– Ο ανταγωνισμός είναι, το “ΣΑΡΑΚΙ” πού διαλύει τις ζωές μας, η “ΜΑΜΗ” πού γεννάει τον διαρκή Οικονομικό Πόλεμο… και το αποτέλεσμα “ΑΥΤΟΥ”, είναι,,, όποιος Αντέξει…!!!
Ποιοι θα είναι οι κανόνες του “παιχνιδιού” της Αγοράς, σ’αυτην την νέα μεγάλη και πλούσια Πολιτεία, μέσα στα Όρια τού Δήμου μας???.
Τι προβλέπεται για την Τοπική Αγορά και την Τοπική Οικονομία???. Πώς θα προστατεύοται τα μικρομάγαζα, οι μικρό / επαγγελματίες???.
Μήπως, όπως και αλλού, ή όπως γενικά ισχύει,,,… στο όνομα τής προόδου και τής Ανάπτυξης, … όλοι οι Τοπικοί βίο/παλαιστές θα οδηγηθούν στο “κρεβάτι” τού προκρουστη???!!!.
Όπου θα ακροτηριαζεται ακόμα και αυτό το πενιχρό Υστέρημά τους, έως ότου θα επέλθει το μοιραίο??? , η τελική “ΠΤΩΣΗ – ΘΥΣΙΑ” μπροστά στην “ΑΝΑΠΤΥΞΗ!!!” των ολίγων και εκλεκτών, των Νόμιμων Αρπακτικών τού Συστήματος…

ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ… ΘΕΛΟΥΜΕ
ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΚΑΙ ΓΡΑΠΤΑ.

ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΤΟ ΌΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ???

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ  ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ…”

(Ο Γεώργιος Κόλλιας  είναι γραμματέας του Αναγκαστικου Συνεταιρισμου Καλυβίων).

Categories