Δ. Παπαχρήστου υποψ. Δήμαρχος Σαρωνικού. Η πρώτη συνέντευξή του στον “ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ”. video απομαγνητοφωνημένα κείμενα

Ο Δημήτρης Παπαχρήστου , Αντιδήμαρχος Σαρωνικού προσκεκλημένος του Μέμου Ξυγκάκη στη ζωντανή εκπομπή ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ, σε αποκλειστική συνέντευξη μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για το αξίωμα του Δημάρχου στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτ 2023. Τρίτη 17 Μαίου. Διαβάστε επίσης  σε απομαγνητοφωνημένα κείμενα τι ακριβώς απάντησε ο Δημήτρης Παπαχρήστου στις ερωτήσεις του Μέμου Ξυγκάκη. (Η Απομαγνητοφώνηση είναι ευγενική προσφορά της Μαλαματένιας Σκορλέτου. Την ευχαριστούμε)

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙς ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

(Η Απομαγνητοφώνηση είναι ευγενική προσφορά της Μαλαματένιας Σκορλέτου. Την ευχαριστούμε)

Δεκαοκτώ μήνες πριν τις εκλογές, μια προσέλευση πάνω από 550 άτομα, Κυριακή πρωί, μέσα στη ζέστη και τον ήλιο, οι οποίοι ήταν εκεί υπομονετικά και τους ευχαριστούμε μέσα στην καρδιά μας. Είναι ίσως και μία πανελλαδική πρωτιά. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ. Αυτό το οποίο έχω ξεκινήσει, ξεκίνησε ένα μεγάλο ταξίδι όπως είπαμε και χτες το οποίο έχει μια πολύ μεγάλη διαδρομή μέχρι το 2023, αλλά η πρώτη, η πρώτη μας αρχή, το πρώτο μας βήμα το αγκάλιασε ο κόσμος με πάρα πολύ μεγάλη αγάπη, όρεξη, παλμό και αυτό μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΟΩΡΗΣ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ
Μέμο όταν ένας έμπειρος Δήμαρχος κλείνει την πορεία στην ΤΑ, αλλάζει η παράταξη επικεφαλής και κλείνει τον κύκλο του, αντιλαμβάνεσαι ότι δημιουργείται ένα μεγάλο κενό. Αυτό το κενό λοιπόν εμείς οι οποίοι είμαστε ενεργοί στα αυτοδιοικητικά, πρέπει από νωρίς να μπορέσουμε να το καλύψουμε και γιατί λέω από νωρίς; Για να μπορέσω εγώ και οι συνεργάτες μου να έχουμε μια πρόταση η οποία θα είναι στοιχειοθετημένη, θα είναι σωστή και θα μπορέσει όχι απλά να πείσει τον κόσμο να μας ψηφίσει, αλλά και εμείς να είμαστε συνεπείς σε αυτά τα οποία θα πούμε. Εγώ και οι συνεργάτες μου εκτιμούμε ότι θέλουμε χρόνο πολύ.
Όταν λέω χρόνο πολύ, θέλουμε τουλάχιστον ενάμιση χρόνο, γιατί αυτό που είπα και στην κεντρική ομιλία προχθές ότι, θα βγούμε γειτονιά – γειτονιά, σπίτι – σπίτι, είναι μια πραγματικότητα, να καταγράψουμε τα προβλήματα, να τα ιεραρχήσουμε για να καταλήξουμε στην προεκλογική μας υπόσχεση σε κάποιους μήνες. Οπότε όλο αυτό και με τις ομάδες εργασίας θέλει πολύ χρόνο από εμάς για να καταλήξει σε κάτι το οποίο θα είναι και ρεαλιστικό και θα μπορεί να εφαρμοστεί την επόμενη μέρα. Οπότε, αυτό δεν μπορεί να μην γίνει με μια ξεκάθαρη θέση ότι, είμαστε εκεί, είμαστε αυτή η ομάδα, πρέπει να μας γνωρίσει ο κόσμος, είμαστε, επίσημα ανακοινώνουμε την πρόθεσή μας να φτιάξουμε τη δημοτική ομάδα της επόμενης μέρας του Δήμου Σαρωνικού και με αυτή τη σκέψη να μπούμε σε όλα τα σπίτια για να κάνουμε αυτό το οποίο είπαμε, να ξεκινήσουμε αυτή την προεργασία.

Το πρώτο το οποίο έκανα εγώ ήταν ότι, ενημέρωσα πρώτα το Δήμαρχο και μετά όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους έναν – έναν προσωπικά ότι σκοπεύω να κάνω αυτή την κίνηση. Δεν ήθελα να το δουν από το ίντερνετ. Είναι μία πρόθεση την οποία αν θυμάσαι την είχα ανακοινώσει από το περσινό καλοκαίρι σε πιο μικρό κύκλο, με μία πρώτη συνάντηση κάποιων φίλων. Όλη αυτή τη διαδικασία από μένα ήταν ξεκάθαρο στους συναδέλφους ότι στοχεύω εφόσον ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι κλείνει την αυτοδιοικητική του διαδρομή, στις εκλογές του ’23 να κατέβω με μία Δημοτική Ομάδα η οποία θα δημιουργηθεί. Ο κάθε Αντιδήμαρχος, Δημοτικός Σύμβουλος ή Πρόεδρος και ο καθένας ο οποίος μετέχει στα κοινά, εγώ σέβομαι ότι πρέπει να έχει το χρόνο και τον χώρο να αποφασίσει πότε θα κάνει την επόμενή του κίνηση.
Εγώ να ξέρεις και το λέω και το έχω ξαναπεί και στους συναδέλφους, θα είμαστε εδώ και σαν μια ομάδα να περιμένουμε όποιον θέλει να συζητήσουμε, να δούμε αν μπορούμε να συμπορευτούμε μαζί, αλλά από εκεί και πέρα εμείς και η Δημοτική μου Ομάδα οι οποίοι είδες ότι πλέον είναι σχεδόν 50 άτομα θέλουμε να βγούμε μπροστά, θέλουμε βγούμε στον κόσμο και θέλουμε να βγούμε να μιλήσουμε.
Το μεγαλύτερο άγχος είναι, ποιοι θα είναι οι άνθρωποι του ψηφοδελτίου; Αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι άνθρωποι οι οποίοι αγαπάνε αυτό που κάνουν, να έχουνε το ίδιο μεράκι, να έχουμε την ίδια κουλτούρα, να μπορούν την επόμενη μέρα να πραγματοποιήσουν αυτά τα οποία θα πούμε, να πούνε αυτό το οποίο είπα και θα το λέω και συνέχεια στην προεκλογική περίοδο. Να πούμε και τα όχι εκεί που πρέπει, σε αυτά τα οποία θεωρούμε ότι δεν πρέπει να γίνουν. Εμείς θέλουμε ειλικρινείς ανθρώπους. Δεν θέλουμε την έννοια του πολιτικού. Θέλουμε ανθρώπους οι οποίοι θα βγουν από την περιοχή τους, θα πουν με ειλικρίνεια αυτό το οποίο σκέφτονται και θα μπορέσουνε μετά να το παλέψουνε μέχρι το τέλος.
Θα σου απαντήσω Μέμο με απόλυτη ειλικρίνεια. Εγώ είμαι σαν άνθρωπος έτσι. Μέχρι το τέλος αν βλέπω ότι το καράβι μπορεί να πηγαίνει στα βράχια, δεν πηδάω ποτέ από το καράβι, θα κάτσω εκεί να δουλέψω, να παλέψω μέχρι το τέλος για να φτιάξουμε και να φύγουμε από την καταιγίδα και να πάμε σε ήρεμα νερά. Τι θέλω να πω; Ξεκίνησα την ομιλία μου λέγοντας ότι, προσωπικά κάνω την αυτοκριτική μου και ναι έχουνε γίνει και λάθη και αστοχίες και από εμένα προσωπικά σε αυτή τη διάρκεια της διοίκησης. Αυτό δε σημαίνει ότι, δεν πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε. Εγώ σαν Αντιδήμαρχος με αυτή την Παράταξη που με εξέλεξε κόσμος δεν θα συνεχίσω να δουλεύω, ναι θα συνεχίσω να δουλεύω. Δεν πιστεύω εγώ αν με ρωτάς ότι, κάποιος από τους συναδέλφους, όσο τους γνωρίζω τρία χρόνια, θα μπλοκάρει και θα βάλει πάνω του, θα πάρει πάνω του ίσως για προσωπικούς λόγους και όχι γιατί μπορεί κάποιος να αποφασίσει είτε να κάνει Παράταξη, είτε να πάει με μια άλλη Παράταξη να μπλοκάρει με ένα έργο ή μια προσπάθεια αυτής της Παράταξης. Και στο λέω αυτό με σιγουριά γιατί τους ξέρω τους συναδέλφους.

Είμαστε όλοι συνεπιβάτες με τους συναδέλφους στο ίδιο καράβι. Άρα η αποτυχία ή η μη προσπάθεια με τον ίδιο βαθμό από όλους την παίρνουμε όλοι και την επιμεριζόμαστε όλοι. Και ακριβώς επειδή το κίνητρο όλων είναι να κάνουμε κάτι καλύτερο στο Δήμο, εγώ πιστεύω και εγώ και οι συνεργάτες μου, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο απευθύνομαι αυτή στιγμή, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε πιο εντατικά και πιο σκληρά και για μένα είναι και ένα προσωπικό στοίχημα να δείξω, είναι αυτό το οποίο, το παράλληλα που έλεγε η Πηνελόπη όταν με προλόγιζε, ότι μπορεί να γίνει μία άλλη πρόταση που πρέπει να προετοιμαστεί από πριν, αλλά και στα καθήκοντά μου θα είμαι ακόμα πιο συνεπής και ακόμα πιο ενεργητικός και θα δουλέψω ακόμα πιο σκληρά. Γιατί υπάρχει συνέχεια. Θα πρέπει να υπάρχει συνέχεια πάντα στο Δήμο, ανεξάρτητα ποιος θα είναι από το ’23 και μετά και εφόσον τώρα έχω την ευκαιρία, δεν μπορώ να την αφήσω.
Μέμο πολλές φορές μου έχουν πει ότι πράγματα τα οποία κάνω παράλληλα δε γίνονται και στο τέλος αποδεικνύω ότι γίνεται. Θα χαρώ να αποδείξω σε όσους πιστεύουν ότι είναι πολλά ότι θα τα καταφέρουμε.
Για ενδεχομενη κομματικη στηριξη
Μέμο χαίρομαι που μου κάνεις αυτή την ερώτηση γιατί τον τελευταίο καιρό ακούγονται και διάφορα σενάρια τα οποία είναι από συγκεκριμένους κύκλους βέβαια. Εγώ θέλω να είμαι ξεκάθαρος σε αυτό. Δεν έχω ζητήσει και δεν θα ζητήσω χρίσμα από κανένα κόμμα. Είμαι από τους ανθρώπους οι οποίοι η μόνη μου ανησυχία θα είναι να βρω τους καλύτερους συνεργάτες υποψηφίους από όλους τους κομματικούς τόνους. Δεν πιστεύω, πιστεύω ακράδαντα ότι πλέον έχουν περάσει οι εποχές όπου οι καλοί είναι μόνο σε μία, σε ένα κόμμα. Άρα το λέω ξεκάθαρα ότι, ούτε έχουμε κάποιο χρίσμα και ούτε θα πάρουμε κάποιο χρίσμα. Εμείς αυτό το οποίο θα κάνουμε είναι να φτιάξουμε την καλύτερη ομάδα. Υπάρχουν άλλες Παρατάξεις οι οποίες και ζητούν και θέλουν χρίσματα. Αυτά ανήκουνε σε πρακτικές άλλων εποχών. Εγώ θέλω να είναι ξεκάθαρο γιατί το ακούω σε διάφορα καφενεία το οποίο βγαίνει από συγκεκριμένους κύκλους ότι, δεν θέλουμε και ούτε θα επιδιώξουμε κανένα χρίσμα. Το μοναδικό…
Ναι, ναι, ναι, αντιλαμβάνομαι τι λες. Απλά να ξέρεις ότι εμάς το μοναδικό μας άγχος και ότι η μοναδική μας αγωνία θα είναι, πώς θα βρούμε τους καλύτερους από κάθε κόμμα. Και αν κάποιος, που μεταξύ μας γνωριζόμαστε, είναι σε αυτή την πρώτη ομάδα, άτομα και από όλους τους χώρους, για υποψηφίους μιλάω και από την Νέα Δημοκρατία και από το ΚΙΝΑΛ και από τον ΣΥΡΙΖΑ, οπότε νομίζω ότι, αυτό δίνει ένα μήνυμα ότι εμείς δεν θέλουμε κάποιο χρίσμα, μας ενδιαφέρει ο Δήμος Σαρωνικού και μόνο ο Δήμος Σαρωνικού. Πρέπει την επόμενη μέρα να έχουμε την δυνατότητα να συνεργαστούμε με όποιο κόμμα έχει εκλεγεί Κυβέρνηση, γιατί μπορεί να είναι η Νέα Δημοκρατία, μπορεί να είναι το ΚΙΝΑΛ, μπορεί να είναι οποιοδήποτε ή από το ΣΥΡΙΖΑ, οποιοδήποτε Κοινοβουλευτικό Κόμμα, εμείς θέλουμε να έχουμε μια ανοιχτή πόρτα να μπορούμε να συνεργαστούμε και να είμαστε εκεί να πιέσουμε και να απαιτήσουμε να πάρουμε αυτά τα οποία θέλουμε να πάρουμε.
Tο ερώτημα κομματικές σημαίες ανήκουνε σε μία άλλη εποχή. Σε μια εποχή που πιστεύανε οι Παρατάξεις ότι, οι καλύτεροι ανήκουνε μόνο σε ένα χρωματισμό. Κόκκινο, μπλε, πράσινο, κίτρινο. Δεν είναι έτσι. Ο Δήμος μας πλέον έχει ανάγκη από ανθρώπους από όλους τους χώρους. Θέλουμε τους καλύτερους από όλους τους χώρους. Εγώ δεν βάζω χρώματα σε κανέναν άνθρωπο και όσοι το κάνουνε και κοιτάνε μονόχρωμα από τη μία ή από την άλλη πλευρά, είναι πρακτικές που έχουνε ξεπεραστεί και νομίζω ότι Μέμο και τον κόσμο δεν τον αφορά πλέον αυτό. Τον κόσμο τον αφορά να βγει μία Διοίκηση η οποία θα κάνει πράξη αυτά τα οποία λέει, χωρίς καμία ταμπέλα, χωρίς καμία υπόγεια συμφωνία, χωρίς τίποτα. Ανοιχτά και ξεκάθαρα πράγματα.
————————————————————————————–
Μέμο θα σου απαντήσω με ένα παράδειγμα. Πριν και να δανειστώ έναν Δήμο ο οποίος και για μένα προσωπικά είναι ένας Δήμος πρότυπο και τον έχω επισκεφτεί. Πριν τον Παπαστεργίου τα Τρίκαλα δεν ήταν γνωστά. Είχαν, αντιμετώπιζαν προβλήματα όπως άλλοι Δήμοι. Βρέθηκε ένας Δήμαρχος με μία Δημοτική Ομάδα, σίγουρα και οι προηγούμενοι πριν το συγκεκριμένο Δήμαρχο θέλαν να κάνουν το καλύτερο που μπορούσαν. Αλλά βρέθηκε ένας Δήμαρχος ο οποίος πραγματικά άλλαξε την εικόνα της πόλης και αυτή τη στιγμή συζητάνε όλοι για αυτό το Δήμο, γιατί κατάφερε πράγματα. Τι θέλω να σου πω; Ότι, σίγουρα όλοι όσοι περάσανε είχαν σαν τελικό στόχο, χωρίς να είμαι στα παπούτσια τους, να αλλάξουν το Δήμο και να το κάνουν καλύτερο. Το θέμα είναι, τι μέσα χρησιμοποιείς, πόσο αποφασισμένος είσαι, πόσο πίσω δεν κάνεις και η ομάδα η Δημοτική η οποία έχεις δίπλα σου. Άρα αυτό το οποίο λέω εγώ και είναι μια δέσμευση Μέμο είναι ότι, εμείς δεν θα σταματήσουμε μέχρι να καταφέρουμε αυτό το οποίο υποσχεθήκαμε στην πρώτη μας συνάντηση. Και είμαι σίγουρος γνωρίζοντας τους ανθρώπους που είναι δίπλα μας ότι θα το καταφέρουμε.
Μέμο να το βάλω διαφορετικά. Ο πήχης ο οποίος βάζουμε είναι πάντα το καλύτερο. Άρα, δεν θα μπορούσα να ξεκινήσω και σαν Δημήτρης Παπαχρήστου σε αυτόν τον αγώνα, σε αυτή την προσπάθεια, μη βάζοντας τον πήχη στο τέλειο. Δεν έχει να κάνει με τον προηγούμενο. Έχει να κάνει με το πού θέλουμε να φτάσουμε. Γιατί λέει στοχεύεις στο φεγγάρι για να φτάσεις στα αστέρια. Είναι ο πήχης εκεί που θέλουμε να βάλουμε και εγώ και η ομάδα μου, οπότε δουλεύουμε για το καλύτερο και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για το καλύτερο.
————————————————————————————–
Ναι. Θα σου θυμίσω το τελευταίο πρόσφατο όχι το οποίο είπα με την ψήφο μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, που ήταν για την αύξηση των δημοτικών τελών, που είχε γίνει πριν τέσσερις περίπου μήνες. Είχε γίνει Δημοτικό Συμβούλιο, άμα δε θυμάσαι, το οποίο όχι μόνο εγώ και άλλοι συνάδελφοι. Οπότε είναι το τελευταίο πρόσφατο όχι το οποίο είπα.
Καλά κάνεις, ήμουνα προετοιμασμένος για αυτή την ερώτηση.
Έτσι ακριβώς. Έχει μεγάλη σημασία αυτό όμως Μέμο. Δηλαδή, πρέπει να λέμε εμείς που ασχολούμαστε με τα κοινά, όχι σε αυτά τα οποία… καλύτερα να σου πω όχι δεν μπορεί να γίνει ή δεν μπορώ να το κάνω ή δεν γίνεται, από το να σου πω ναι και μετά να μην το κάνω και να με ξαναδείς και να πει αυτός με κορόιδεψε. Εγώ δεν θέλω σε καμία περίπτωση σε αυτό τον καινούργιο κύκλο που ξεκινάμε να πω κάτι το οποίο δε θα γίνει. Προτιμώ να πω ένα και ένα κάνουν δύο και μέχρι εκεί μπορούμε να το πάμε τώρα και θα το προσπαθήσουμε μετά για κάτι παραπάνω, από το να λέμε μεγάλα λόγια, πολλά θα και να μην κάνουμε όλα αυτά τα οποία θα κάνουμε. Γιατί αν με ρωτάς και εγώ από πράγματα και καταστάσεις απογοητεύτηκα και μπήκα σε αυτή την ηλικία, 30 ετών σε αυτή τη διαδικασία. Έχω τη δουλειά μου, το γνωρίζεις, έχω διάφορες ασχολίες που μου τρώνε χρόνο, αλλά είπα ότι θέλω να αλλάξω τον τόπο μου και θέλω μια, θέλω πλέον να βλέπω τον κόσμο με ένα καθαρό μάτι και να λέμε την αλήθεια. Μπορεί πολλές φορές να είναι δύσκολη η αλήθεια και το να βγεις και να πεις ότι, αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε γιατί δεν έχουμε τα λεφτά, γιατί δε γίνεται. Πρέπει όμως να το πούμε. Από το να πούμε θα το κάνουμε και να μην το κάνουμε. Εμείς έτσι επιλέγουμε να πολιτευτούμε από εδώ και πέρα και αυτό θα το ακούτε συχνά από μας.
Αν είχα μετανιώσει σε κάτι Μέμο θα είχα βγάλει κάποια ανακοίνωση και θα το είχα κάνει ξεκάθαρο και σαφές.
Παίρνω το βάρος της ευθύνης Μέμο για όσα έχω πει ναι, αναλογίζοντας, αντιλαμβανόμενος σου είπα και πριν, κάνοντας την αυτοκριτική ότι έχουν λάθη και αστοχίες, αλλά σε κάτι το οποίο έχω ψηφίσει να το έχω μετανιώσει, όχι δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο.
Προσωπικά θεωρώ Μέμο ότι, θα πρέπει και σε αυτό αναφερόμουνα, θα πρέπει να μπούμε πιο δυνατά στο κομμάτι το… να παράξουμε σήμερα έργο και εγώ προσωπικά στο κομμάτι της αρμοδιότητάς μου και είναι ένα κομμάτι το οποίο θέλω να το βελτιώσω.
Πολύ σωστά.
Υπήρχαν διάφορα κομμάτια τα οποία είχαμε πει στην πρώτη – πρώτη μας συνέντευξη μόλις είχα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο σαν Αντιδήμαρχος, αλλά ένα πρόσφατο είναι αυτό το οποίο είπες, το Συμβούλιο Νέων. Η δυσκολία με κάποια πράγματα ήταν ο covid. Δηλαδή, το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη. Πρέπει να είμαστε εκεί, για να είναι και οι γονείς να το δούνε. Είναι μια γιορτή την οποία την θέλαμε να την κάνουμε όπως… να δώσουμε την τιμή και την αξία και τη χαρά και το μέλλον (…). Άρα, πολλά πράγματα μείνανε πίσω λόγω covid, πάρα πολλά, το οποίο όμως δεν αποτελεί δικαιολογία. Τώρα πλέον σιγά – σιγά φεύγει ο covid, οπότε έχουμε όλο το χρόνο μπροστά μας να τα πραγματοποιήσουμε. Ένα από αυτά θα είναι και το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων, το οποίο θα το καλύψεις και εσύ φαντάζομαι και ελπίζω.
Πάντα.
Μέμο έχω κοντά μια λύρα. Να αρχίσω να παίζω να τραγουδάμε και ένα τραγούδι.
Μέμο αντιλαμβάνομαι ότι θέλεις να κερδίσεις το χρόνο γιατί αυξάνεται ο κόσμος και βάζεις μεγάλα θέματα να ανοίξουμε, αλλά θα σου απαντήσω. Αυτή τη στιγμή όπως σου είπα και πριν και θέλω να κρατήσω και πράγματα έκπληξη για τις επόμενες συνεντεύξεις, μην τα πούμε και όλα σήμερα. Αυτό το οποίο κάνουμε εμείς τώρα, βασικά το έχουμε ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες, είναι οι ομάδες εργασίας. Οι ομάδες εργασίας είναι ότι έχουμε χωρίσει σε τομείς την ομάδα μας και από αυτή την ομάδα ο καθένας έχει αναλάβει ένα κομμάτι και το προετοιμάζει, μελετάμε, το γράφουμε. Αυτό γιατί το λέω; Από μένα θα ήταν αρκετά εύκολο να βγω προχθές και να πω μεγάλα λόγια. Δεν θα με ακούσεις να το κάνω και για αυτό και αυτή τη στιγμή το κομμάτι του μοντέλου ανάπτυξης επειδή είναι η βασική στόχευση για τον Δήμο μας, είναι κάτι το οποίο αυτή τη στιγμή το σχεδιάζουμε, το μελετάμε και θα το ανακοινώσουμε στον κόσμο σύντομα στην προεκλογική μας υπόσχεση, γιατί; Γιατί θέλουμε αυτό το οποίο θα σας πούμε, να είναι αυτό το οποίο θα μπορούμε να κάνουμε, να είναι κοστολογημένο και να έχει πραγματικά μια πολύ μεγάλη μελέτη από πίσω. Να σου πω χαρακτηριστικά ότι, θα χρησιμοποιήσουμε και πράγματα τα οποία είχαμε από την Επιτροπή, Επιχειρησιακή Επιτροπή που είχαμε φτιάξει, που είχαμε ξεκινήσει μια σποτ ανάλυση για να δούμε ποια είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου μας, πού είμαστε δυνατοί, πού είμαστε αδύναμοι σε σχέση με τους γύρω Δήμους και με όλα αυτά και με την προεργασία την οποία γίνεται από εμάς, σύντομα θα σου έχω μία απάντηση, όχι μόνο για το μοντέλο το οποίο θέλουμε να ακολουθήσουμε σαν Δήμος, αλλά ανά τόπους, ανά περιοχή τι σχεδιάζουμε. Αλλά θα μου επιτρέψεις να στο απαντήσω λίγο πιο μετά, γιατί θέλω και τους συναδέλφους οι οποίοι έχουνε κάνει μια πολύ μεγάλη δουλειά, να μην τους παρακάμψουμε.
Εγώ έχω άπλετο χρόνο. Όσο έχει κάθομαι, εμένα είναι χαρά μου.
Μέμο ξανακάνε μου αν μπορείς την ερώτηση γιατί διάβαζα ένα μήνυμα του Αλέξη Τσαμουρή, φαντάζομαι…
Για ξανακάνε την ερώτηση.
Ως και Αντιπρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής.
Μέμο θα περιμένεις να την ακούσεις αύριο τη θέση. Ξέρω ότι θες να κάθομαι πολλή ώρα εδώ, γιατί το λέω; Γιατί θα γίνει μια εισήγηση, θα γίνει μία ενημέρωση, να ακούσει και ο κόσμος την εισήγηση. Φαντάζομαι θα καλύπτεις πάλι live το θέμα. Να ακούσει ο κόσμος την εισήγηση και πάνω εκεί θα τοποθετούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Αυτό το οποίο θα κάνουμε Μέμο από εδώ και πέρα είναι αυτό το οποίο κλείσαμε και την Κυριακή. Θα βγούμε για όλο το καλοκαίρι σπίτι – σπίτι, δρόμο – δρόμο, θα μιλήσουμε με τους κατοίκους της περιοχής, θα καταγράψουμε τα προβλήματα, θα τα ιεραρχήσουμε και μαζί με τις ομάδες εργασίας θα καταλήξουμε μετά το φθινόπωρο σε αυτή μας την προεκλογική υπόσχεση. Θα με ακούσεις πολλές φορές να το λέω υπόσχεση και όχι πρόγραμμα γιατί είναι κάτι το οποίο έχουμε δεσμευτεί πρώτα σε μας να το κάνουμε πραγματικότητα, με ειλικρίνεια και πολλή δουλειά.
Είναι νωρίς να σου απαντήσω αυτή τη στιγμή Μέμο. Δεν έχω κάποια απάντηση να σου πω. Θέλουμε αυτό το καλοκαίρι να στυλωθούμε στο στόχο που έχουμε βάλει. Στο να καταγράψουμε και να ιεραρχήσουμε τα προβλήματα και μετά από εκεί και πέρα σύντομα θα έχετε νέα. Εγώ θέλω να σε ευχαριστήσω για το βήμα, για την κάλυψη της εκδήλωσης την Κυριακή. Για το βήμα σήμερα εδώ, το οποίο είναι για εμάς που ασχολούμαστε με τα κοινά πολύ σημαντικό. Είναι και διαδραστική η δική σου εκπομπή. Μπαίνει ο κόσμος, βάζει ερωτήσεις και αυτό είναι ωραίο. Με ό,τι και αν ακούμε. Πρέπει να ακούμε και τα θετικά και τα αρνητικά. Είμαστε ανοικτοί. Εγώ προσωπικά είμαι ανοιχτός σε αυτό και χαίρομαι που δεν βάζεις κάποιο φίλτρο και το επιβεβαιώνω, δηλαδή ότι έρχεται το βάζεις. Είναι πολύ σημαντικό αυτό και σε ευχαριστώ προσωπικά για αυτή την…
Χρόνια τώρα Μέμο και σε ευχαριστούμε πολύ και νομίζω ξεκίνησε με τον κορονοϊό η εκπομπή και έμεινε.
Τον Απρίλιο. Έμεινε και ήταν ένα πολύ σημαντικό βήμα για εμάς και σε ευχαριστούμε πολύ.
Καλό βράδυ.

Categories