Ο Γ. Σωφρόνης αποκαλύπτει δικαστική απόφαση εις βάρος της Επιτροπής Ποιότητας του 2015 – Σκληρή κριτική στη σημερινή Δημοτική Αρχή για τα οικονομικά – Η πορεία εκπόνησης του προγράμματός του – η επένδυση στη Σαρωνίδα. video-κείμενα

Ο Γιώργος Σωφρόνης επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας και πρ. Δήμαρχος Σαρωνικού , ήταν καλεσμένος του Μέμου Ξυγκάκη στη ζωντανή εκπομπη ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ την Πέμπτη 19.5.22

Ο πρ. Δήμαρχος Σαρωνικού  σχολίασε και απάντησε σε ερωτήματα της επικαιρότητας και ενημέρωσε για δικαστική απόφαση που επιβλήθηκε σε κείνον και τα μέλη που απάρτιζαν την  Επιτροπή Ποιότητας Ζωής το 2015  γιατί- όπως είπε-  δεν διέκοψαν αμέσως τη λειτουργία επιχείρησης στη Σαρωνίδα και δόθηκε προθεσμία για την αποκατάσταση μικρών πολεοδομικών παραβάσεων,  καθώς δεν ήθελαν να βάλουν σε περιπέτεια τους εργαζόμενους σε περίοδο capital controls. H διακοπή τελικά επιβλήθηκε, ενώ αμέσως μετά, η επιχείρηση “θεράπευσε” τις παρατυπίες μέσω του νόμου τακτοποίησης αυθαίρετων κτισμάτων.

Το δικαστήριο πρωτοδίκως έκρινε ότι κακώς δόθηκε προθεσμία και έπρεπε απευθείας να ανακληθεί η άδεια και έτσι τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής εκείνης την περιόδου (2015), έλαβαν από οκτώ μήνες έκαστος ποινή με αναστολή και φυσικά ασκήθηκε έφεση. Σημειώνεται πως η απόφαση αυτή του 2015 ελήφθη μόνο από τα μέλη της δοιοικούσας παράταξης Σωφρόνη καθώς η αντιπολίτευση – όπως είπε ο πρ Δήμαρχος- δεν προσέρχονταν στις επιτροπές.

Ο Γ. Σωφρόνης είπε πως το Δικαστήριο  δεν αντελήφθη την πραγματική διάσταση του ζητήματος και επέβαλε αυτήν την ποινή. Στο δεύτερο βαθμό, στο Εφετείο πιστεύει  ότι θα υπάρξει δικαίωση διότι αυτό ήταν το ορθό στην περίοδο των capital controls, να μην κλείσει δηλ μία επιχείρηση και να μη βρεθούν άνθρωποι στο δρόμο για ένα ζήτημα το οποίο δεν ήτανε τόσο σημαντικό.

Ο Γιώργος Σωφρόνης, για λόγους GDPR, δεν ανέφερε για ποιά επιχείρηση επρόκειτο ούτε και τα ονόματα των αιρετών, κάτι που είναι εύκολο για οποιονδήποτε να ανατρέξει σε σχετικά κείμενα του Δήμου εκείνης της εποχής ενώ σε σχετική ερώτηση αν υπήρχε σχέση των ιδιοκτητών της επιχείρησης με την Δημοτική του Παράταξη, απάντησε: “Από τη Διοίκησή μας το ’14 – ’19 δεν έχουμε μέλος της Διοίκησης της παράταξής μας που να είναι επιχειρηματίας της περιοχής. Κανείς Δημοτικός Σύμβουλος ή Κοινοτικός δεν έχει κατάστημα στην περιοχή”. Επίσης δεν απάντησε για το το ύψος  της ποινής των ιδιοκτητών, λέγοντας ότι εμείς συζητάμε τώρα για τους αιρετούς της Επιτροπής Ποιότητας, (προφανώς και πάλι επικαλούμενος λόγους GDPR)
Επιπρόσθετα δήλωσε ότι, όσοι επενδύουν στην καταστροφολογία ή στην συκοφαντία κάνουν κακή επένδυση και δε θα τους βγει και πως “υπάρχουν κάποιοι γνωστοί κύκλοι στη Σαρωνίδα που δεν θέλουν κανένα κατάστημα και βρίσκονται πίσω από δικαστικές ενέργειες για να μπορέσουν να πετύχουν το σκοπό τους, που δεν είναι άλλος από το να κλείσουν όλα τα καταστήματα της περιοχής”. 

Εκτός της αποκάλυψης, ο πρ Δήμαρχος αναφέρθηκε και στα εξής θέματα για τα οποία υπάρχει ακριβής απομαγνητοφώνηση:

Για την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων

Αποτίμηση της β΄ φάσης των διαδικτυακών εκπομπών της παράταξης ‘’ Δική μας Ώρα’’ που ασχολήθηκαν με κάθε Δημοτική Ενότητα ξεχωριστά.

ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Σχετικά με την υποψηφιότητα ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

ΓΙΑΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗ ΣΑΡΩΝΙΔΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΧΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΔ

για την ασφαλεια της παραλιακής Λεωφόρου

ΑΝΑΦΟΡΑ  ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ

Διαβάστε επακριβώς τι είπε για όλα τα ζητήματα ο Γιώργος Σωφρόνης στο flipbook που παρατίθεται στο τέλος αυτής της δημοσίσευσης.(προσφορά της Μαλαματένιας Σκορλέτου)

Το live video της εκπομπής  στο youtube:

Το video της εκπομπής μεταφορτωμένο  στο youtube 

Το live video στο Facebook

Τα απομαγνητοφωνημένα κείμενα από τις απαντήσεις του Γιώργου Σωφρόνη. (απομαγνητοφώνηση:Μαλαματένια Σκορλέτου)

https://designrr.page/?id=199605&token=4260333417&type=FP&h=5890

Categories