Τρία βιβλία του συνδημότη μας, Μάνου Καλύβα, παρουσιάσθηκαν την Κυριακή, 15 Μαίου, στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Σαρωνικού-video

Τρία βιβλία του συνδημότη μας, Μάνου Καλύβα, παρουσιάσθηκαν την Κυριακή, 15 Μαίου, στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Σαρωνικού. Πρόκειται για το ιστορικό μυθιστόρημα με τίτλο «Το Ρέκβιεμ της Κόλασης» και τα δύο θεατρικά έργα: «Στο όνομα της αγάπης» και «Ματωμένα λόγια.»

Το Ρέκβιεμ της Κόλασης είναι το τέταρτο ιστορικό μυθιστόρημα του Μάνου Κάλυβα, ο οποίος ασχολείται από το 2002 με την μελέτη της ελληνικής, ρωμαϊκής και ευρωπαϊκής ιστορίας.Εχουν προηγηθεί τα «Από το βράδυ του Μαρένγκο στον ήλιο του Αούστερλιτς,» «Ερωτας στην κόψη του ξίφους. Χαιρώνεια 338. π.Χ.» και «Το Μυστικό του Χρόνου – Αννίβας 183 π.Χ.» Τα βιβλία είναι όλα των Εκδόσεων Αγγελάκης.

Στην παρουσίαση των τριών βιβλίων στα Καλύβια, συμμετείχαν οι κυρίες Μαριλένα Καραμανώλη, Δέσποινα Κωνσταντίνου, Ιωάννα Μακροδημήτρη, διαβάζοντας αποσπάσματα από το μυθιστόρημα και ενσαρκώνοντας ρόλους από τα δυο θεατρικά. Την κριτική βιβλίου ανέλαβαν ο κος. Αθανάσιος Κοσμόπουλος, νομικός και συγγραφέας και η κα. Σέβη Τσιλιγκρούδη, επιμελήτρια βιβλίων, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε το μέλος της Ενωσης Συντακτών, Δήμητρα Κατραμάδου. Την εκδήλωση, η οποία είχε σημαντική προσέλευση και «κράτησε» το ενδιαφερον του κοινού, μεταξύ άλλων με τα πρωτότυπα δρώμενα που παρουσιάστηκαν, τίμησε με την παρουσία του και ο δήμαρχος Σαρωνικού, κος Πέτρος Φιλίππου.

Categories