Αόριστη και χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο ή ενημέρωση της ΕΥΔΑΠ για τον σχεδιασμό του αποχετευτικού στο ΔΣ Σαρωνικού της 25/5/22- Το video της συνεδρίασης.

Αόριστη και χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο ή ενημέρωση της ΕΥΔΑΠ για τον σχεδιασμό του αποχετευτικού που έγινε στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού κατά την τηλεδιάσκεψη της  25/5/22 που μεταδόθηκε και  με live streaming από τον Δήμο Σαρωνικού.

Όσοι Δημοτικοί σύμβουλοι μετείχαν της κεκλεισμένων των θυρών ενημέρωσης που είχε γίνει από κλιμάκιο της ΕΥΔΑΠ πριν 1,5 χρόνο, δεν έγιναν σοφότεροι οι δε πολίτες που παρακολουθούσαν για πρώτη φορά την ενημέρωση για τον “νέο” σχεδιασμό, δεν κατάλαβαν περι τίνος πρόκειται, δεν αντιλήφθηκαν ούτε καν μέσα από ένα πρόχειρο σχεδιάκι τι πρόκειται να γίνει, την διαδρομή των αγωγών και τις περιοχές που θα διατρέχουν, τον αριθμό και τη θέση των αντλιοστασίων, την τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί η δύο λόγια για τον τρόπο επαναχρησιμοποίησης και τόσες άλλες σημαντικές πληροφορίες “επί της αρχής” του έργου. Το μόνο που συγκράτησε ο απλός δημότης είναι ότι πρόκειται για ένα έργο προυπολογισμού 200 εκατομυρ, για το οποίο θα δούμε φώς σε μία επταετία στη καλύτερη περίπτωση. Μία παρουσίαση που δεν είχε ούτε καν τα τυπικά χαρακτηρηστικά παρουσιάσεων τέτοιου είδους.

Σημειώνουμε τις ευγενικές αντιδράσεις Δημάρχου και δημοτικών συμβούλων σε ότι αφορά την αργοπορία των διαδικασιών καθώς και την πρόταση Τσιγαρίδα για εύρεση εναλλακτικής λύσης καθώς και προτάσεις για σύσταση επιτροπής παρακολούθησης του έργου (Καρούμπαλη)  η ακόμα και για έκδοση σχετικών ψηφισμάτων (Μπουκοβάλας) ενώ ο Μιχάλης Κόλλιας επεσήμανε ότι παράλληλα με τις χρονοβόρες διαδικασίες του έργου από την ΕΥΔΑΠ θα πρέπει να δούμε και τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία σχετικά με την οικιακη διαχείριση αποβλήτων.

Χαρακτηρηστική η δήλωση του Π.Φιλίππου  ότι όλα γίνονται εν κρυπτώ από την ΕΥΔΑΠ και πως “πρέπει να είμαστε εκεί που λαμβάνονται οι αποφάσεις” ενω ταυτόχρονα πρότεινε να υπογραφεί το μνημόνιο χρονοδιαγράμματος με την ΕΥΔΑΠ πρώτα, για να υπάρχει ένας μπούσουλας  και ύστερα να προχωρήσει ο Δήμος σε όποιες άλλες ενέργειες πίεσης με δεδομένο πως όπως τόνισε και ο παρευρισκόμενος στην τηλεδιάσκεψη Δήμαρχος Κρωπίας Δημ Κιούσης, υπάρχει ο κίνδυνος επιβολής προστίμων από την Ευρωπαική Ένωση για την μη ύπαρξη αποχέτευσης.

Δείτε το video της συνεδρίασης

Categories