Ο Παναγιωτόπουλος επιβεβαιώνει τον ΣΥΡΙΖΑ: Στέλνουμε όπλα στην Ουκρανία

Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικ. Παναγιωτόπουλος, με αφορμή την κοινή δήλωση που έκαναν οι τομεάρχες Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ.κ. Θοδωρής Δρίτσας και Γιώργος Τσίπρας και ο τομεάρχης Εξωτερικών κ. Γιώργος Κατρούγκαλος σχετικώς με την αποστολή αμυντικού υλικού στην Ουκρανία, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Ελλάδα όπως όλες οι ευρωπαϊκές χώρες βοηθά την Ουκρανία με αμυντικό υλικό, προκειμένου να αμυνθεί στην επίθεση που δέχεται από τη Ρωσία.

»Το αμυντικό υλικό χορηγείται από τα αποθέματα που διαθέτει η χώρα και δεν αποδυναμώνει ούτε κατ’ ελάχιστον την αμυντική δυνατότητά της.

»Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση από τα υπόλοιπα Κράτη – Μέλη της Ε.Ε. που πράττουν το ίδιο».

Επί της ουσίας ο κ. Παναγιωτόπουλος επιβεβαιώνει την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ ότι η Ελλάδα συνεχίζει να στέλνει όπλα στην Ουκρανία, και μάλιστα χωρίς να ενημερώνει Βουλή, κόμματα και πολίτες, αλλά δεν παραδέχεται ότι αυτό αποδυναμώνει την άμυνα της χώρας μας και τις ένοπλες δυνάμεις με τον ισχυρισμό ότι το αμυντικό υλικό είναι από τα από τα αποθέματα.

Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει λεπτομερή αναφορά ποια αποθέματα όπλων, που τα έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός με αίμα, στερήσεις και μία χρεοκοπία, στέλνει στην Ουκρανία για τις δημόσιες σχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με τα λεφτά και την ασφάλεια του ελληνικού λαού κάνετε δημόσιες σχέσεις;

Με τα όπλα του ελληνικού λαού κάνετε δημόσιες σχέσεις;

Το πολίτευμά μας λέγεται δημοκρατία κύριοι της δεξιάς. Θα το ανακαλύψετε στις κάλπες.

Υπενθυμίζουμε ότι η κυβέρνηση υποστήριζε ότι ΔΕΝ θα στείλει άλλα όπλα στην Ουκρανία.

tribune.gr

Categories