ΔΤ Πάνου Σκουρολιάκου. Ο Σύλλογος “Φωκαέων Πολιτεία” Δήμου Σαρωνικού στη Βουλή

Ο Σύλλογος “Φωκαέων Πολιτεία” Δήμου Σαρωνικού στη Βουλή

Στην Επιτροπή Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων και επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης εκατό χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή και την γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού, οργανώσεις και σύλλογοι Μικρασιατών και Ποντίων, παρουσιάζουν την ιστορία των αλησμόνητων πατρίδων και την δράση τους.

Πήρα την πρωτοβουλία, να κληθεί στις 24/5/2022, ένας εξαιρετικά δραστήριος σύλλογος από την Παλαιά Φώκαια του Δήμου Σαρωνικού, η “Φωκαέων Πολιτεία”. Μας μίλησαν για την πανάρχαια ιστορία της Φώκαιας της Μικράς Ασίας και μας παρουσίασαν το πλούσιο έργο του συλλόγου.

Όλα αυτά, δια στόματος της προέδρου κ. Ζαχαρώς Φραντζέσκου και των μελών του ΔΣ κ.κ. Μαρία Σαρρή, Χρυσούλα Ραφτοπούλου και Γιώργου Κατσώνη.

Δείτε επίσης την ανακοίνωση τησ ΦΩΚΑΕΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΔΩ

“Zaxaro Fratzeskou
Μια εξαιρετική μέρα για την ΦΩΚΑΕΩΝ Π0ΛΙΤΕΙΑ η προχθεσινη. Προσκεκλημενοι στην Επιτροπή του Ελληνισμού της Διασποράς από τον Βουλευτή της Περιφέρειας μας κ. Π. Σκουρολιακο, μιλήσαμε στην Βουλή, τιμωντας την ιστορία των προγόνων μας, για τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού και το όραμα μας. Προ παντός, μίλησαν τα παιδιά μας στην Βουλή, μέσα από το βίντεο που έφτιαξαν για την ιστορία μας. Οι παριστάμενοι βουλευτές αναφέρθηκαν με επαινετικα σχόλια για τα παιδιά μας και την αναγκαιότητα της ίδρυσης του Πολιτιστικού Δικτύου ΟΙ ΦΩΚΑΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ. Μια μέρα που την καταχάρηκαμε όσοι παρέστησαν και θα την θυμόμαστε για πολύ”.

Categories