Δήμητρα Ράπτη στον ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΝΕΜΟ: Ενδιαφέρομαι για Δήμαρχος αλλά αυτό θα το αποφασίσει η παράταξη. Video και κείμενα της εκπομπής.

Η Δήμητρα  Ράπτη,  Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού και του ΝΠΔΔ “Αριστόδικος”, καλεσμένη του Μέμου Ξυγκάκη στη ζωντανή εκπομπή ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ, την Πέμπτη 16 Ιουνίου, σχολίασε  την τοπική επικαιρότητα .  Πολλοί περίμεναν ότι η  Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου με την ευκαιρία της συνέντευξης θα ανακοίνωνε και την υποψηφιότητά της  για Δήμαρχος, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε, απλά επιβεβαίωσε την πρόθεσή της η οποία για να υλοποιηθεί -όπως είπε- θα πρέπει να αποφασιστεί από την παράταξή της.

Τα κύρια σημεία των απαντήσεων στα ερωτήματα που του τέθηκαν, αποδίδονται ακριβώς στο flip book που ακολουθεί μετά το live video της εκπομπής στο facebook. (H απομαγνητοφώνηση και η απόδοση των κειμένων είναι της Μαλαματένιας Σκορλέτου.)

“..Eνδιαφέρομαι και θα ενδιαφέρομαι και στο μέλλον για Δήμαρχος αλλά δεν  ξέρω εάν θα προκύψει υποψηφιότητα.  Εξαρτάται από την Ομάδα και από την απόφαση που θα παρθεί από την παράταξή μας … Το αποτέλεσμα μιας δημοσκόπησης δεν είναι το μόνο κριτήριο για την επιλογή ενός υποψήφιου Δημάρχου ….θεωρώ ότι ο συνάδελφος (Παπαχρήστου)  βιάστηκε λίγο παραπάνω για τη δική του υποψηφιότητα..Ονειρεύομαι το Δήμο διαμάντι “

“..Παρόλα αυτά το Δημοτικό Συμβούλιο για μένα παραμένει και οφείλει να είναι το μεγαλύτερο όργανο του Δήμου..”

 

“.. Η κατάργηση των ΕΗΔ θεμάτων που επιχειρείται στα Δημοτικά συμβούλια θεωρώ ότι είναι μία λάθος κίνηση, έχει λάθος κατεύθυνση και αφήνει λάθος μηνύματα.  Καμία αντιπολίτευση πανελλαδικά και η ΚΕΔΕ και όλα τα όργανα παραπάνω από τους Δήμους, θα αφήσουν κάτι τέτοιο να περάσει χωρίς να τοποθετηθούν επί του θέματος..”

“..Είμαι ένας άνθρωπος που όταν γίνονται λάθη τα παραδέχομαι. Επίσης δεν θα με ακούσει κανείς να λέω ψέματα. Δεν το έχω..”

“..Θεωρώ λανθασμένο τον τρόπο επιλογής του ποσού επιχορήγησης των φορέων  και το είπα μόνη μου κατά την εισήγηση. Θα αλλάξει σύμφωνα με τα πρώτυπα της ΓΓ Αθλητισμού. Στον προϋπολογισμό η πρόταση που θα έρθει από μένα σαν εντεταλμένη σύμβουλος αθλητισμού θα είναι εντελώς διαφορετική. ..”

“..Οι φετεινές εκδηλώσεις έχουνε ξεκινήσει από το Μάιο, θα είναι γύρω στις 90, δίνοντας έμφαση σε μικρές πολλών συλλόγων και όχι μόνο 6-7 μεγάλες…”

“..οποιοσδήποτε θέλει από την αντιπολίτευση να έρθει και να ελέγξει τα οικονομικά. Δεν κρύβεται κανένας και δεν θέλω να πει κανένας ότι προσπαθώ να καλύψω κάτι. Όχι. Δεν είναι ανθηρά τα οικονομικά μας.,,”

..Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα έρθει και στο Δ.Σ. του “Αριστόδικου” να ψηφίσουμε τα νέα μέλη του Δ.Σ. του ΚΑΠΗ της Παλαιάς Φώκαιας..”

“..Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ είναι το Διαμάντι του Δήμου..”.

“..Η Επιτροπή Ισότητας είναι πάνω από ενάμιση χρόνο, έχει μία μεγάλη δραστηριότητα, είναι από τις πιο δραστήριες πανελλαδικά…”

“..Το θέμα της καθαριότητας σε ένα Δήμο είναι και θα παραμείνει πάντα πρωτεύον γιατί για να σωθεί η παρτίδα της καθαριότητας, έχει να κάνει και με τον δημότη και με το Δήμο..Σ’ένα χρόνο από τώρα θα κριθούμε όλοι. Και ο Δήμαρχος… “. 

To live video της εκπομπής στο Facebook

Τα κείμενα από τις απαντήσεις της Δήμητρας Ράπτη. Απομαγνητοφώνηση και απόδοση κειμένων: Μαλαματένια Σκορλέτου

https://designrr.page/?id=206619&token=3505734932&type=FP&h=3824

Categories