Σάββατο 6/8, Η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» ΤΟΥ ΣΟΦΟΚΛΗ

Η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» ΤΟΥ ΣΟΦΟΚΛΗ
Το Σάββατο 6 Αυγούστου 2022 η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» σας προσκαλεί να παρακολουθήσουμε στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου την παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή.
Ο καταξιωμένος Λιθουανός σκηνοθέτης Τσέζαρις Γκραουζίνις επιστρέφει στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου με μια σύγχρονη και επίκαιρη μεταφορά της σοφόκλειας αντιπολεμικής τραγωδίας, με ένα ανατρεπτικό πρωταγωνιστικό καστ ηθοποιών.

Ερμηνεύουν: Έλλη Τρίγγου (Αντιγόνη), Βασίλης Μπισμπίκης (Κρέων), Ιεροκλής Μιχαηλίδης (Κορυφαίος του Χορού), Γιώργος Παπαγεωργίου (Άγγελος), Δανάη Μιχαλάκη (Ισμήνη), Χρήστος Σαπουντζής (Τειρεσίας), Κώστας Κορωναίος (Φύλακας), Στρατής Χατζησταματίου (Αίμων), Μαρίνα Αργυρίδου (Ευριδίκη)
Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας
• Εισιτήρια Άνω Διάζωμα: Ζώνη Γ: 30€ , Ζώνη Δ: 20€
• Εισιτήριο πούλμαν: 15€
• Αναχώρηση πούλμαν ώρα 16:30 από την Κεντρική Πλατεία Κερατέας
• Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεων των 50 διαθέσιμων εισιτηρίων
• Πληροφορίες – Κρατήσεις στα τηλέφωνα : 6932221477 – 6938272807 – 6980403632

Λίγα λόγια για το έργο:
Tην επόμενη του Εμφυλίου στη Θήβα, οι χθεσινοί προστάτες της πόλης γιορτάζουν τη νίκη τους, προσπαθώντας να σβήσουν από τη μνήμη τους τις μέρες της ανασφάλειας και της δυστυχίας. Ο νέος ηγεμόνας, ο Κρέοντας, συμμετέχει στη γιορτή με στόχο να εδραιώσει την εξουσία του, εκφοβίζοντας τους συμπολίτες του με απειλές. «Γιορτάζει» και η νεαρή Αντιγόνη• μια γιορτή ανυπακοής, που την φωτίζει ο ενθουσιασμός της αντίστασης στον πολιτικό πραγματισμό της τυραννίας.

Categories