Όσοι παραρακολουθούν σε ζωντανή μετάδοση τις συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής, και αυτό μόνο όταν πραγματοποιούνται μέσω τηλεδιασκέψεων που μεταδίδονται από το σύστημα ΔΙΑΥΛΟΣ, έχουν την ευκαιρία να μαθαίνουν πράγματα τα οποία συνήθως δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Σε αυτές τις συνεδριάσεις εκτός φυσικά των σοβαρών οικονομικών θεμάτων που αποφασίζονται, λαμβάνονται και αποφάσεις ρουτίνας που μερικές εξ αυτών , είναι είτε ο ορισμός δικηγόρων για να εκπροσωπήσουν το Δήμο Σαρωνικού σε δικαστηρια για υποθέσεις που δεν είναι και λίγες είτε ο ορισμός δικαστικών επιμελητών για την επίδοση εγγράφων σε υπηρεσίες η φυσικά πρόσωπα.
Ένα τέτοιο θέμα ήταν και το 13ο της συνεδρίασης της 20ης Σεπτεμβρίου με το οποίο η οικονομική επιτροπή θα έπρεπε να ορίσει ένα δικαστικό επιμελητή για την επίδοση τριών κλήσεων του πειθαρχικού συμβουλίου της αποκεντρωμένης διοίκησης σε δημοτικούς συμβούλους της προηγούμενης Διοίκησης που για διάφορους λόγους δεν παρέλαβαν.
Βεβαίως διαβάζοντας κάποιος την αναγγελία του θέματος, βλέπει μια απλή πρόταση του Δημάρχου που ζητά έγκριση δαπάνης 271,75 ευρ για αμοιβή δικαστικού επιμελητή.
Θα έπρεπε κανείς να παρακολουθήσει την συνεδρίαση (που δεν είναι πάντα ζωντανή) η να έχει την κανονική εισήγηση του θέματος (που την λαμβάνουν μόνο τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής) για να διαπιστώσει ότι:
Η ΕΠΙΔΟΣΗ ΑΦΟΡΑ ΤΡΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Σωφρόνη, σε κλήση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής προκειμένου να καταθέσουν επί υπόθεσης με την οποία έχουν σχέση.
Σε ερώτηση της Ακριβής Καρούμπαλη για ποιούς ακριβώς δημοτικούς συμβούλους αφορά η επίδοση και ποιά είναι η υπό διερεύνιση υπόθεση , ο Δήμαρχος για λόγους προσωπικών δεδομένων δεν ανέφερε τα ονόματα και ούτε θέλησε να δώσει περισσότερες εξηγήσεις για την υπόθεση, για την οποία όπως τόνισε δεν γνώριζε αλλά “μάλλον πρόκειται για ΑΔΜΚΕΣ και Καντίνες” όπως είπε.
Όπως εξηγήθηκε λοιπόν στη συνέχεια, η κλήση με δικαστικό επιμελητή ήταν υποχρεωτική καθώς βάσει οδηγιών της Αποκεντρωμένης και όπως ορίζεται από τον Νόμο, ο Δήμος είναι υπεύθυνος για την διασφάλιση της επίδοσης.
Η πρόταση ψηφίστηκε από τη παραταξη του Δημάρχου και από την Μ. Κόλλια, το ένα από τα δύο μέλη που μετέχουν από την παράταξη Σωφρόνη, ενώ “παρούσα” δήλωσε το 2ο μέλος, Ακριβή Καρούμπαλη, μη θέλοντας να εγκρίνει ένα έξοδο καθώς κατά την άποψή της, θα έπρεπε να προσέλθουν οι σύμβουλοι να παραλάβουν την πρόσκληση η σε τελική ανάλυση να πληρώσουν οι ίδιοι τη δαπάνη.
Η απόφαση όπως δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου.
Πριν βγεί στο αέρα το παρόν δημοσίευμα , επικοινωνήσαμε με τον πρ. Δήμαρχο Γ.Σωφρόνη ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι στο εξωτερικό,προκειμένου να μάθουμε λεπτομέρειες.
Ο ίδιος λοιπόν μας δήλωσε ότι το Πειθαρχικό Συμβούλιο αφορά στην υπόθεση αδειοδότησης επί θητείας του, των Καντινών των Αλυκών στα πλαίσια διεκδίκησης της παραλίας Αναβύσσου από την ΕΤΑΔ και προς τούτο έχει κληθεί στο Πειθαρχικό της Αποκεντρωμένης η προηγούμενη Διοίκηση της ΑΔΜΚΕΣ.
Επί πλέον, κληθηκε και ο ίδιος μαζί με την τότε Πρόεδρο της Κοινότητας Αναβύσσου για την υπογραφή των αδειών από τον ίδιο καθώς εκείνη απουσίαζε.
Οπως μας είπε ο Γ Σωφρόνης , η εκδίκαση έγινε στις 13 Σεπτ. Σε ότι αφορά το τότε ΔΣ η συζήτηση αναβλήθηκε για δε την δεύτερη περίπτωση, για τον ίδιο και την πρόεδρο, η υπόθεση εκδικάστηκε και αναμένεται η απόφαση.
Σημειώνουμε ιδιαιτέρως ακόμα μία φορά, πως όλα τα δημοσιευθέντα στο παρόν άρθρο, με εξαίρεση την επικοινωνία μας με τον Γ.Σωφρόνη, τα παρακολουθήσαμε στη ΔΗΜΌΣΙΑ ζωντανή μετάδοση της Οικονομικής Επιτροπής που έγινε μέσω του συστήματος ΔΙΑΥΛΟΣ στις 20 Σεπτ.