Σε πολύ δυσχερή θέση ο Δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου κατά την 22η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού όπου δέχτηκε σφοδρά πυρά, από Αντιπολίτευση και συμβούλους συμπολίτευσης μαζί, για την απόφασή του να δημοσιεύσει στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ ” “αλλαγμένη” την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής που αφορούσε υπόθεση 7 πρώην εργαζομένων στο Δήμο που διεκδικούσαν επαναπρόσληψη.
Με την νέα “αλλαγμένη” απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής εξαιρούνταν ένας από τους 7 εργαζόμενους που αναφέρονταν στην απόφαση, με το σκεπτικό που υπάρχει στην απάντηση του Δημαρχου, σε ερώτηση που έκανε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Σωφρόνης.
Έντονες οι διαμαρτυρίες των συμβούλων και κυρίως των μελών της Οικονομικής Επιτροπής οι οποίοι είδαν με έκπληξη να “υπογάφουν” στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ κείμενο απόφασης με διόρθωση για την οποία δεν είχαν ιδέα.
Ο δήμαρχος Π Φιλίππου παραδέχθηκε το λάθος του το οποίο όπως είπε έγινε στην προσπάθεια να βοηθήσει τους υπόλοιπους 6 εργαζόμενους που κινδύνευαν να ΄χασουν την υπόθεση καθώς ο 7ος για τον οποίον έγινε η αλλαγή θα έπρεπε να υπάρχει σε άλλο δικόγραφο.
Η απόφαση τελικά που ελήφθη από το ΔΣ, είναι να γίνει ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ με την κανονική απόφαση της οικονομικής επιτροπής και κατόπιν να συγκληθεί άλλη συνεδρίαση για να αποφασίσει οποιαδήποτε άλλη αλλαγή καθώς η εκδίκαση της υπόθεσης έχει αναβληθεί και υπάρχει χρόνος.
Δείτε την ερώτηση Σωφρόνη και την απάντηση Φιλίππου καθώς και ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ με αντιδράσεις των συμβούλων στο video που ακολουθεί. Πρός άρση τυχόν παρερμηνειών στα αποσπάσματα που δημοσιεύονται, παρατίθεται και όλόκληρο το live video από το Δημοτικό Συμβούλιο.
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΣ της 15/11/22
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ VIDEO της συνεδρίασης
Η ΑΠΌΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΠΩς ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ
Η ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΔΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ 16/11/22