ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ- ΤΡΙΤΗ 20 Δεκ – ώρα 8.00 μμ. Η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Σαρωνικού ΑΚΡΙΒΗ ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΗ ήταν καλεσμένη του Μέμου Ξυγκάκη, σχολιάζοντας τις πρόσφατες τοπικές εξελίξεις.
Παραθέτουμε το μεγαλύτερο μέρος των θέσεων της Ακριβής Καρούμπαλη όμως σας προτρέπουμε, προς αποφυγή παρερμηνειών, να δείτε ολόκληρο το video
Κοντά στις δύο ώρες διήρκησε η συνέντευξη της Ανεξάρτητης πλέον Δημοτικής Συμβούλου Σαρωνικού, Ακριβής Καρούμπαλη που ήταν καλεσμένη του Μέμου Ξυγκάκη στη ζωντανή εκπομπή ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ την Τρίτη 20 Δεκ 22
Η Ακριβή Καρούμπαλη αναφέρθηκε στην παρουσία της στα δημοτικά συμβούλια αλλά κυρίως για την θητέια της στην οικονομική επιτροπή που ήταν από τους πιο σοβαρούς τομείς που ασχολήθηκε- μέχρι την ανεξαρτητοποίησή της – και που ήταν το πιο σημαντικό σχολειο που μπορεί να προσφέρει η ΤΑ αυτή τη στιγμή, όπως είπε.
Αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της, η οποία σηρίχθηκε και από τα άλλα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, να διασφαλίσει ο Δήμαρχος τον δημόσιο χαρακτήρα των συνεδριάσεων και έτσι καθιερώθηκε η live ματάδοση μέσω ΔΙΑΥΛΟΣ στις περιπτώσεις ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΕΩΝ. (Οι δια ζώσης συνεδριάσεις βάσει των κείμενων διατάξεων έτσι κι αλλιώς προβλέπεται να είναι ανοιχτές στο Κοινό).
(18ο min) . Ο Δήμος Σαρωνικού τελεί υπό καθεστώς Δημάρχου. :Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στη γνωστή υπόθεση της απόφασης της Οικονομικής επιτροπής που αφορούσε τους 7 πρώην εργαζόμενους (4.10.22) που αυθαίρετα ο Δήμαρχος την μετέτρεψε και δημοσίευσε απόφαση για 6 εργαζόμενους, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Δημοτικού Συμβουλίου και ανάγκασε τον Π.Φιλίππου να δημοσιεύσει στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ -με ορθή επανάληψη- την κανονική απόφαση που είχε ληφθεί από το όργανο. “Όσοι δεν γνωρίζουν την υπόθεση ας δούν τα σχετικα video του ΔΣ για να καταλάβουν τι ακριβώς εννοώ ‘οταν λέω ότι ο δήμος Σαρωνικού τελεί υπό καθεστώς” τόνισε η Ακριβή Καρούμπαλη αναφερόμενη και στη συνέχεια της υπόθεσης που ο Δήμαρχος προχώρησε και σε άλλη απαράδεκτη ενέργεια με το νέο δικόγραφο που αφορούσε μόνο τους ” 6″ και ενώ υπήρχε ο απαιτούμενος χρόνος, επικαλούμενος ειδικό άρθρο του Κανονισμού, δεν συγκάλεσε συνεδρίαση της επιτροπής και εξέδωσε απόφαση την οποία έφερε προς επικύρωση “κατόπιν εορτής”. Δηλαδή μπόρεσε την ίδια μέρα να κάνει δια περιφοράς δημοτικό συμβούλιο 27 συμβούλων για τις δαπάνες για τον χριστουγεννιάτικο εορτασμό, δεν μπόρεσε όμως να κάνει μία κατεπείγουσα συνεδρίαση επτά ανθρώπων!!
(32ο min). Τα οικονομικά του Δήμου.
Η οικονομική υπηρεσία πήρε μία θέση για πρώτη φορά την οποία δεν μπορεί κανένας σύμβουλο να αφήσει στην άκρη όμως εκεί έρχεται ο δήμαρχος και ο γενικός γραμματέας λέγοντας ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα η στάση πληρωμών, ότι στο δήμο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ένας προμηθευτής που του χρωστάει , ο δήμος σαρωνικού συνεχίζει και πληρώνει τις υποχρεώσεις του κανονικά ενώ τα νούμερα φαίνεται να μην βγαίνουν, οπότε θα δούμε πώς προτίθεται ο δήμαρχος να κλείσει τον προϋπολογισμό στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που πρόκειται να γίνει.
Ως δημοτική σύμβουλος η οποία ήμουν μέλος της οικονομικής επιτροπής αλλά και είμαι ενεργό μέλος του δημοτικού συμβουλίου, βλέπω σημάδια κακοδιαχείρισης , εγώ βλέπω ότι υπάρχει πρόβλημα, ότι υπάρχουνε πάρα πολλά τα οποία δεν έπρεπε να έχουνε συμβεί και για αυτό υποστηρίζω ότι δυστυχώς είναι στρατηγική επιλογή της διοίκησης αυτά τα οποία συμβαίνουν στο Δήμο, δεν γνωρίζω όμως αν αυτό οδηγεί σε οικονομική κατάρρευση.
Είναι καθήκον της αντιπολίτευαης να κρίνει τις πράξεις και τις παραλείψεις της πλειοψηφίας. Ετσι λοιπόν να πω εγώ το εξής: γιατί δεν ζητάμε επισταμένα ένα διαχειριστικό έλεγχο στο δήμο Σαρωνικού?. Γιατί δεν έρχεται η αντιπολίτευση να φέρει αυτό το θέμα για διαχειριστικό έλεγχο? πχ στο Δήμο Πύργου ο Δήμαρχος και το ΔΣ προκάλεσαν διαχειριστικό έλεγχο 11 χρόνων!
Εγώ θεωρώ ότι τα 15 μέλη της αντιπολίτευσης και όσα μέλη της συμπολίτευσης πράγματι θέλουν, να το φέρουμε στο δημοτικό σύμβουλο και να ζητήσουμε Διαχειριστικό έλεγχο και από κει πέρα ο καθείς ας αναλάβει τις ευθύνες του.
(45o min). Ο καταμερισμός ευθυνών: Θεωρώ ότι ευθύνες υπάρχουν σε όλους μας. Ευθύνες υπάρχουν σε μία αντιπολίτευση στην οποία δεν γίνεται να έχουμε συμβούλους που δεν συμμετέχουν σχεδόν ποτέ στα δημοτικά συμβούλια ή και να είναι εκεί, είναι σαν να μην είναι εκεί. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μέλη της διοίκησης τα οποία πρέπει να βγούνε ανοιχτά και ξεκάθαρα πλέον και να πουν αυτό το οποίο θεωρούν ότι συμβαίνει. Η αλήθεια είναι ότι οι ευθύνες δεν καταλογίζονται με τον ίδιο τρόπο σε όλους έτσι εγώ σε αυτό το κομμάτι θα πρέπει να εκφράσω την προσωπική μου άποψη.
Εγώ θα δώσω χώρο για αυτοδιοικητικές κινήσεις σε ανθρώπους που πρέπει να τις κάνουν αν θέλουν να διεκδικήσουν τη δημαρχία του δήμου και να δείξουν ότι αυτό το οποίο έρχονται να κάνουν είναι κάτι πολύ ουσιαστικό, οπότε πιστεύω ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι ένα διάστημα αυτόδιοικητικών εξελίξεων γιατί αν δεν είναι, τότε πραγματικά ο δήμος σαρωνικού δεν πρόκειται ποτέ μα ποτέ να απαλλαγεί από τον το τεράστιο δείκτη αναποτελεσματικότητας
Και 27 δημοτικοί σύμβουλοι φέρουμε ευθύνες – θεωρώ ότι στο δήμο σαρωνικού είναι η ώρα που θα πρέπει πραγματικά να υπάρχει φως σε όλα. Αν αυτό δεν γίνει τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας και για αυτό και θεωρώ ότι και η αντιπολίτευση με τους 15 συμβούλους πρέπει να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο.
53ο min. Αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή εμένα δεν με εκφράζει να βλέπω ανθρώπους να τρέχουν αριστερά και δεξιά και να προσπαθούν συνεχώς και αδιάκοπα να φτιάχνουνε παρατάξεις.Διότι βλέπω ένα δήμο ο οποίος δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν έχει καταρρεύσει οικονομικά ή όχι και προσπαθούμε όλοι να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα οπότε έχω μείνει λίγο μακριά από όλο αυτό. Όμως δεν θέλω να είμαι άδικη,εδώ έχουμε διαφορετικές παρατάξεις οι οποίες προσπαθούν να φέρουν την αλλαγή από ότι ευαγγελίζονται στο δήμο και εγώ θα ήθελα πάρα πολύ αυτό να το δω αλλά όντως ο δήμος σαρωνικού αυτή τη στιγμή φαίνεται να μην έχει όραμα, φαίνεται να μην υλοποιεί τίποτα από όλα όσα υποσχέθηκε η διοίκηση οπότε, ο δημότης είναι αυτός ο οποίος πρέπει να αλλάξει όλη αυτή την κατάσταση.
(59 min) Στρατηγική επιλογή της διοίκησης να μην έχει ενεργοποιήσει ποτέ το θεσμό του συμπαραστάτη του δημότη και να υποβαθμίζει την επιτροπή διαβούλευσης. Γιατί η αντιπολίτευση δεν συγκέντρωσε 9 συμβούλους τους οποίους χρειάζεται -το ένα τρίτο των συμβούλων- για να φέρει αυτό το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο?γιατί και η αντιπολίτευση αποφάσισε να μην παίξει έναν ουσιαστικό ρόλο?
Ισχυρά δημοκρατικά πολυπρόσωπα εργαλεία είναι αποδεκατισμένα σε μία διοίκηση που θεωρεί ότι είναι άκρως δημοκρατική οπότε νομίζω ότι συνδέεται πολύ καλά αυτό που είπα με το ότι θεωρώ ότι ο δήμος σαρωνικού τελεί υπό καθεστώς.
1.00 hr Διαχείριση Απορριμμάτων. Ο δήμος σαρωνικού δεν εφαρμόζει διαχείριση απορριμμάτων, δεν υπάρχει διαχείριση απορριμμάτων στο δήμο σαρωνικού υπάρχει αποκομιδή αυτό έχει κάνει ο δήμος σαρωνικού και στην προηγούμενη διοίκηση αλλά και μέχρι τώρα. – Χωρίς συγκεκριμένο πλάνο αναδιάρθρωσης δουλεύει η υπηρεσία καθαριότητας και να πω ένα μεγάλο μπράβο στους εργαζόμενους και να πω πραγματικά κουράγιο γιατί δίνουν μία άνιση μάχη με ένα αδηφάγο τέρας χωρίς όραμα και σχεδίαση.
Βεβαίως και στο δημοτικό συμβούλιο και για αυτό ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μετά να δω και τις ημερομηνίες να σας πω και
1:08: Για την υπόθεση των εισφορών σχεδίου πόλης Αναβύσσου.
1:14: Η Ανεξαρτητοποίηση . Ήτανκαθαρά αυτοδιοικητική η απόφαση μου και γιαυτό δεν θα δεχθώ να υπάρχει εις βάρος μου προσωπική επίθεση από μέλη της πρώην παράταξης μου με κακόβουλα σχόλια.
Πιστεύω πάρα πολύ στο παραγωγικό κομμάτι μιας παράταξης, πιστεύω ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι πρέπει να κατανοήσουν ότι παίζουν ζωτικό ρόλο στην οικοδόμηση αυτού του σκεπτικού μιας παράταξης. Προσπαθώ να πω ότι προσβλέπω σε μία καλά συγχρονισμένη ομάδα οπότε η απόφασή μου το ξαναλέω ήταν καθαρά αυτοδιοικητική διότι θεώρησα ότι αυτή η συγκεκριμένη ομάδα δεν εμπνέει εμένα προσωπικά αλλά δεν μπορεί να με κάνει και να εμπνεύσω κόσμο για να διεκδικήσει η παράταξη τη μελλοντική διοίκηση αυτού του δήμου.
…. κλήθηκαν να συμμετάσχουν στα συμβούλια των 8 ωρών και των 9 ωρών χωρίς να σηκώνομαι από την καρέκλα μου και να είμαι εκεί και τις περισσότερες φορές, μόνη μου σε μία αίθουσα δημοτικού συμβουλίου με ή 1-2 δημοτικούς συμβούλους τους οποίους τιμώ ιδιαίτερα και είχα να μάθω πολλά από αυτούς. Για παράδειγμα και θέλω να αναφερθώ στην Μαίρη Κόλλια η οποία είναι μία εξαιρετική αυτοδιοικητικός, είναι ένας άνθρωπος που εμένα μου έμαθε πολλά, ήταν μεγάλη μου χαρά να συνεργαστώ μαζί της καθώς και με άλλα μέλη στα οποία θα ζητήσω συγγνώμη αλλά με την Μαίρη συνεργαστήκαμε στην οικονομική επιτροπή και θεωρώ ότι η Μαίρη είναι ένα Αυτοδιοικητικό σχολείο. Η απόφασή μου δεν είχε να κάνει με καμία εμπάθεια, δεν είχε να κάνει με το ότι δεν είχα μία καλή συνεργασία με τον Γιώργο Σωφρόνη, είχε να κάνει με το ότι δεν μπόρεσα να ενσωματωθώ ποτέ στην ομάδα του – μπορεί να είναι και καθαρά δική μου ευθύνη ίσως – εγώ θεωρώ πάντα, ότι υπάρχουν ευθύνες από όλες τις πλευρές όμως προσβλέπουμε σε μία διαφορετική πραγματικότητα.
Ήταν πολύ καιρός που είχαν ξεκινήσει οι κουβέντες με τον Γ.Σωφρόνη (από τον Μάϊο) και ήμουν πολύ έντιμη θεωρώ απέναντί του, και δεν θα ήταν καθόλου έντιμο από μέρους μου να αποχωρήσω ένα μήνα και δύο μήνες πριν τις εκλογές και να κάνω μία τέτοια ζημιά στην παράταξη δύο μήνες πριν τις εκλογές σε ανθρώπους θα διεκδικήσουν εκ νέου την ψήφο του κόσμου.
Ο Νόμος ορίζει ότι ο δημοτικός σύμβουλος έχει δικαίωμα να ανεξαρτητοποιηθεί και οφείλει να γνωστοποιήσει στο προεδρείο οφείλει να γνωστοποιήσει το προεδρείο με επιστολή . Εγώ ενημέρωσα λοιπόν το πρωί την πρόεδρο, έστειλα και επαναληπτικό e-mail και ξαφνικά το βράδυ είδα ότι με ανακοίνωση με διαγράφει ο Γ.Σωφρόνης. Εχω ιδιαίτερη πικρία γιατί ο επικεφαλής της πρώην παράταξης μου, ξέχασε να δει ότι αυτά τα οποία ορίζονται από το νόμο για την ανεξαρτητοποίηση συμβούλου,ορίζονται και για τη διαγραφή του. Ξέχασε να δει ότι οφείλει να ενημερώσει το προεδρείο και ότι δεν μπορούν να γίνουν αυτά με μία απλή επιστολή που βγάζεις στο διαδίκτυο.
Έχω μεγάλη πικρία για το γεγονός ότι σκέφτηκαν κάποιοι ότι μπορούν να με συνδέσουν με την οικονομική συγκάλυψη ανθρώπων οι οποίοι βυθίζουν το δήμο στο χρέος . Η πορεία μου δεν μπορεί να αμαυρωθεί κατ΄αυτό τον τρόπο από καμία παράταξη και από κανέναν υποψήφιο δήμαρχο.
Ωστόσο υπάρχει ένα θέμα, διότι υπάρχει μία διαγραφή η οποία ουδέποτε ήταν διαγραφή και θεωρώ ότι πρέπει ο ίδιος να την αποσύρει γιατί αυτό είναι κάτι το οποίο προσβάλλει καταρχάς τον ίδιο.