Από την πρώτη κιόλας ψηφοφορία καθάρισε το τοπίο ο Χρήστος Γκίνης με 7 ψήφους έναντι τεσσάρων που έλαβε ο δεύτερος διεκδικητής Δημήτρης Παπαχρήστου. Παρότι η ψηφοφορία ήταν μυστική, είναι ξεκάθαρο ότι τον Χρ Γκίνη στήριξαν οι: Ράπτη, Μπούτσης, Ζεκάκος, Πατσιαούρας, Κυριακόπουλος και Καραγιάννης ενώ τον Παπαχρήστου στήριξαν οι: Πουλόπουλος, Γαλάνης και Γκίκας, κάτι που αποδεικνύεται από το περιεχόμενο των δηλώσεων σε video που δημοσιοποίησε η παράταξη Παπαχρήστου αμέσως μετά την εκλογή.
Ση θέση του Χρήστου Γκίνη στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Σπύρος Δημητρίου που αναμένεται να ορκιστεί τις επόμενες ημέρες. Σημειώνουμε επίσης ότι καθήκοντα Δημάρχου και για τις επόμενες ημέρες θα συνεχίσει να ασκεί ο Βασίλης Μπούτσης καθώς η επίσημη αναγόρευση του νέου Δημάρχου θα γίνει όταν ληφθεί η Διαπιστωτική Πράξη εκλογής από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, κάτι που θα γίνει το πολύ σε 5 ημέρες. Τότε και μόνο θα ορισθούν από τον νέο Δήμαρχο, οι νέοι Αντιδήμαρχοι και θα γίνουν οι ανάλογες αλλάγές στην Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.
Δείτε το video που ακολουθεί καθώς και τις απομαγνητοφωνημένες δηλώσεις του νέου Δημάρχου Σαρωνικού, Χρήστου Γκίνη.
“Είναι μία σημαντική για μένα ημέρα και αυτό όχι γιατί αυτοσκοπός της ζωής μου ήταν να γίνω δήμαρχος, απλώς είναι μία μορφή καταξίωσης στην δωδεκαετή διαδρομή μου, πιστεύω στην τοπική αυτοδιοίκηση, τα προηγούμενα 8 χρόνια σαν επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Καλυβίων και τα τελευταία τέσσερα χρόνια σαν αντιδήμαρχος οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών στο Δήμο Σαρωνικού.
Εδώ θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συναδέλφους μου δημοτικούς συμβούλους και σε αυτούς που με ψήφισαν και σε αυτούς που δεν με ψήφισαν, εκλέχθηκα με 7 έναντι τεσσάρων αλλά τους ευχαριστώ για την στήριξη γιατί με την ψήφο τους μπόρεσα να είμαι εγώ ο δήμαρχος για το επόμενο διάστημα μέχρι 31.12.23.
Εύχομαι, πιστεύω και θέλω να είμαστε όλοι μαζί οι 11 της συμπολίτευσης να μπορέσουμε να λύσουμε τα πολλά προβλήματα που έχουμε μπροστά μας.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στο δήμαρχο τον Πέτρο τον Φιλίππου ο οποίος στη συνάντηση των 11 της συμπολίτευσης πρότεινε ότι επιθυμία του είναι να είμαι εγώ ο αντικαταστάτης του…
…Ενόψει αυτής της διαδικασίας και επειδή είμαι λάτρης των αρχαίων γνωμικών προσπάθησα να βρω κάτι σχετικό. Ανέτρεξα λοιπόν και βρήκα αυτό που είχε πει ο Βίας ο Πρηνεύς, ένας από τους επτά σοφούς της αρχαιότητος : “Αρχή Άνδρα δείκνυσι” που σημαίνει ότι η άσκηση της εξουσίας αναδεικνύει τον πραγματικό χαρακτήρα ενός ανθρώπου, αναδεικνύει τις αξίες του, αναδεικνύει τις αρετές του, αναδεικνύει αν μπορεί να έχει δυνατότητες και ικανότητες για την επόμενη ημέρα.
Ένας άλλος αντίστοιχος σοφός ο Πιττακός ο Μυτιληναίος, έλεγε ότι “Άρχων κόσμει σεαυτόν”, που σημαίνει αυτός που ασκεί εξουσία πρέπει να προσέχει και να γνωρίζει ότι οι πράξεις του πρέπει να είναι κόσμημα. έτσι πρέπει λοιπόν να κάνουμε και εμείς και τώρα μιας και είμαστε σε mood Αρχαίων, δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ εμείς οι νεοέλληνες γιατί έχουμε στις πλάτες μας μία μεγάλη κληρονομιά, πρέπει να λέμε στους νέους ανθρώπους τι σημαίνουν αυτά που έγραφαν τότε, να μεταλαμπαδεύουμε αυτά που ξέρουμε στους νέους ανθρώπους για να μπορέσουν οι επόμενες γενεές να προσπαθούν να ζήσουν καλύτερα με τον πολιτισμό και τη δημοκρατία.
Νιώθω πολύ βαριά την ευθύνη έναντι των δημοτών μου και του δ.σ. Δήμου Σαρωνικού και θα προσπαθήσω μαζί με τους συνεργάτες μου από την επόμενη μέρα να σηκώσουμε τα μανίκια, να δούμε τα προβλήματα, θα διατηρήσουμε τα καλώς κείμενα και θα αλλάξουμε όλοι μαζί παρέα και αυτά στα οποία έγιναν λάθη. Επίσης η πόρτα του δημάρχου όπως ήταν και πριν, θα είναι και σήμερα διάπλατα ανοιχτή σε όλους και όχι μόνο για τα αιτήματα των δημοτών αλλά θα είναι ανοιχτή γιατί το γραφείο του δημάρχου πρέπει να είναι ανοιχτό βιβλίο και με πλήρη διαφάνεια. Αυτό σας διαβεβαιώνω θα προσπαθήσω να το διασφαλίσω.
Ο δήμαρχος για μένα δεν είναι μόνον ο πρώτος Πολίτης, είναι άλλο πράγμα. Η έννοια του δημάρχου είναι καταρχήν θεσμός και δεν είναι σε καμία περίπτωση ούτε επάγγελμα ούτε καριέρα , Είναι λειτούργημα και για να μπορέσει κάποιος να ασκήσει το λειτούργημά πρέπει να αγαπάει αυτό που κάνει, να σκύψει επάνω στα προβλήματα, πρέπει να διαθέτει πάρα πολύ χρόνο από τη ζωή του και πρέπει ακόμα να έχει διάθεση για να προσφέρει. Εκτός των άλλων δήμαρχος πάνω από όλα πρέπει να ναι πρώτα και πάνω από όλα υπηρέτης των δημοτών, πρέπει δηλαδή να εξυπηρετεί κάθε μέρα τους δημότες στα δίκαια και νόμιμα αιτήματά τους.
Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού και δεν θα μπορούσε κανένας δήμαρχος -ούτε και γω- να τάξω η να υποσχεθώ κάτι ανέφικτο. Μπορώ όμως να δεσμευθώ δημόσια ότι θα κάνω ‘ο,τι ανθρωπίνως δυνατό.
Θα προσπαθήσουμε με τους συνεργάτες μου δημοτικούς συμβούλους να διοιηκήσουμε μαζί, με γνώμονα τη λογική, την υπευθυνότητα, την διαφάνεια για την επόμενη ημέρα και πάντα μακρυά από μικρόψυχες λογικές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες”.