Πολλά ζητήματα συζητήθηκαν σε λίγο χρόνο, στην συνέντευξη που παραχώρησε ο Σάββας Ακούσογλου, επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού και της παράταξης “Σαρωνικός Αυριο” στην εκπομπή ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ με τον Μέμο Ξυγκάκη, την Δευτέρα 27.5.24
Ξεκινώντας η συνέντευξη σχετικά με όσα έγιναν στον Αναπτυξιακό, ο Σάββας Ακούσογλου κατέληξε : “Όλα καλά θα πάνε στον Αναπτυξιακό αφού ο Πρόεδρος είναι από την παράταξή μας” ενώ άφησε ανοιχτή την επάνοδο στην διαγραφείσα από την παράταξη Όλγα Κετέογλου
Για τις 100 πρώτες ημέρες του Δημάρχου: Ο Δήμαρχος παρέλαβε μια κατάσταση χαώδη τι εννοώ: είχαμε τις εκλογές, είχαμε 3 υποψηφίους από την ίδια παράταξη, είχαμε ένα δήμαρχο που είχε αποχωρήσει, έναν μεταβατικό δήμαρχο και ένα δήμο στην ουσία διαλυμένο. Επομένως φάνηκε αμέσως ότι κάτι νοικοκυρεύεται, δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για τις 100 μέρες θα κριθεί ο δήμαρχος στα 2- 3 χρόνια.
Διαχείριση απορριμμάτων. Πρώτη φορά 3 Αντιδήμαρχοι στην καθαριότητα και η “κυκλική οικονομία” είναι ένα καινούργιο πράγμα… ….. εμείς είμαστε θετικοί να πετύχει οπωσδήποτε αυτό όμως έχουμε και τους δύο χώρους εναποθεσης οι οποίοι πρέπει κάποια στιγμή να κλείσουν….
Για τις Παραλίες. ..του χρόνου θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε το καθεστώς στη μεγάλη παραλία της Αναβύσσου και οι πληροφορίες λένε ότι πιθανώς να φύγουν τα πάντα και θα μπεί μόνο ένας επιχειρηματίας όπως στην Βάρκιζα ….. οι παραλίες είναι κάτι που κάθε χρόνο μας εκπλήσσει
Για το Καλλισθενικό πάρκο στην Ανάβυσσο. Δεν είναι κακή η προσπάθεια αλλά βλέπω ότι μαζευονται τα πιτσιρίκια κάθε βράδυ εκει και ο εξοπλισμός δεν χρησιμοποιείτει για το σκοπό που εγκαταστάθηκε και υπάρχει μια κουβέντα ότι θα έπρεπε να γίνει στην πλατεία.
Ακαταλληλότητα γηπέδου Αναβύσσου. Η καταλληλότητα από την Ακαταλληλότητα απέχει πολύ λίγο. Μέχρι 30 Αυγούστου που είναι η επίσημη έναρξη μπορεί η διοίκηση του Δήμου να τακτοποιήσει το θέμα του χλοοτάπητα και μια τουαλέτα ΑΜΕΑ που ειναι τα βασικά ζητήματα.
Οδοποιία. Το ποσό των 2,1εκ που ανακοινώθηκε ότι παίρνει ο Σαρωνικός είναι ένα σημαντικό έργο αλλά επειδή θέλω να είμαι ειλικρινής μερίδιο ευθύνης μπορεί να έχει η διοίκηση Παπαχρήστου αλλά το κυρίαρχο παιχνίδι το έκανε η προηγούμενη Διοίκηση.
Ύδρευση. έχουμε ένα δίκτυο κατά γενική ομολογία πεπαλαιωμένο αυτό το δίκτυο δημιουργεί μπελάδες κάθε μέρα και να θες αυτό να το παλαίψεις , δεν παλεύεται. Πρέπει να γίνουν λοιπόν τεράστια έργα κεντρικών αγωγών, πρέπει όλοι οι αγωγοί να αλλάξουν εκτός από τους καινούργιους. Σε ότι αφορά το γεγονός ότι γίνεται αντικατάσταση αγωγών με ίδιους πόρους, έτσι πρέπει να γίνεται και απορώ γιατί δεν το έκανε και η προηγούμενη Διοίκηση.
Ανάπλαση της Πλατείας Αναβύσσου. Είναι απαραίτητη η ανάπλαση όμως να δούμε πρώτα τα σχεδια και το συζητάμε.
Σε ότι αφορά τις τελευταίες εξελίξεις με την Ναταλί Κάκαβα κλπ (Η συνέντευξη έγινε πριν το ΔΣ της 29/5/24). Δεν μ αρέσει να σχολιάζω τα ενδοπαραταξιακά άλλων όμως δεν έχει ξανατύχει στους πρώτους μήνες Διοίκησης να υπάρχουν 3 αποχωρήσεις.
Κλείσιμο. Η εμπειρία με τον Αναπτυξιακό έδειξε ότι μόνο με συνεργασίες μπορούμε να προχωρήσουμε σωστά γιατι δεν συμφέρει κανέναν η αντιπαράθεση συνεπώς πρέπει να φροντίσει η δημοτική αρχή να βρει έναν τρόπο επικοινωνίας με την αντιπολίτευση διότι το μόνο που είναι κοινό είναι τα προβλήματα του τόπου που πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί. Παράδειγμα ότι έχουμε ζητήσει από το προηγούμενο συμβούλιο να συναντηθούμε για το θέμα των όρων συζήτησης της Λογοδοσίας και ακόμα δεν έχει γίνει κάτι.