Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε περίπου στη μία μετά τα μεσάνυχτα, ο 50χρονος ψαράς ο οποίος αγνοείτο από εχθές το βράδυ στη θαλάσσια περιοχή του Λαυρίου.
Τον άτυχο ψαρά εντόπισε λιμενικός που επέβαινε σε ιδιωτικό σκάφος.
Ο 50χρονος ψαράς βρέθηκε, στη θαλάσσια περιοχή της ακτής Στυφό νότια του Μέριχα, από ιδιωτικό σκάφος με επιβαίνοντα στέλεχος του λιμενικού σώματος. O ψαράς, σύμφωνα με το ΛΣ, μεταφέρθηκε στο λιμάνι του Μέριχα.
Στις έρευνες που είχαν ξεκινήσει από το Λαύριο συμμετείχαν τέσσερα σκάφη, δύο του Λιμενικού και δύο ιδιωτικά.
Οι έρευνες ξεκίνησαν όταν δεν υπήρξε επικοινωνία μαζί του, ενώ το τελευταίο στίγμα του είχε καταγραφεί στη θαλάσσια περιοχή του Λαυρίου. Οι κινήσεις των αρχών ήταν άμεσες και ο συντονισμός επικεντρώθηκε γύρω από τις ακτές των Κυκλάδων.
Τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί. Για τον σκοπό αυτό αναμένεται να διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή. Οι Αρχές συνεχίζουν τη συλλογή στοιχείων για το περιστατικό.
Η επίσημη ανακοίνωση του λιμενικού:
Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Λαυρίου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για έναν αγνοούμενο 50χρονο ημεδαπό αλιέα, ο οποίος είχε μεταβεί για διενέργεια αλιείας με αλιευτικό (Α/Κ) σκάφος στη θαλάσσια περιοχή νότια του Ακρωτηρίου Σουνίου και έκτοτε αγνοούταν.
Αμέσως, για το σημείο απέπλευσαν τρία περιπολικά σκάφη (Π.Λ.Σ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το ιδιωτικό σκάφος «SEA SOS 3» Τ.Λ. 387 και τα αλιευτικά (Α/Κ) σκάφη «ΕΛΕΝΗ» Λ.Λ. 2096, «ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ» Ν.Λ. 629, «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Ν.Λ. 97, «ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Ν.Σ. 1230 και «ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» Ν.Λ.192. Το «ΓΕΩΡΓΙΟΣ», με επιβαίνοντα στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε τον 50χρονο και μοναδικό επιβαίνοντα του Α/Κ, εντός του σκάφους, στη θαλάσσια περιοχή του όρμου «ΣΤΥΦΟ» Μέριχα Κύθνου πλησίον βραχώδους ακτής, χωρίς τις αισθήσεις του.
Με τη συνδρομή του «ΓΕΩΡΓΙΟΣ», ο άνδρας μεταφέρθηκε στο λιμάνι του Μέριχα. Ακολούθως, παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κύθνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από τον Λιμενικό Σταθμό Κύθνου, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Νεκροτομείο Πειραιά, για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.